Raskekaalu maailmameister lubas järgmise vastase ringis ära tappa

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deontay Wilderi (paremal) ja Bermane Stiverne'i eelmise matši võitis kohtunike otsusega esimene.
Deontay Wilderi (paremal) ja Bermane Stiverne'i eelmise matši võitis kohtunike otsusega esimene. Foto: Isaac Brekken/AP/Scanpix

Maailm ootab huviga, millal kohtuvad poksiringis raskekaalu tiitlivööde omanikud Anthony Joshua ning Deontay Wilder. Enne kui britt ja ameeriklane aga kokku saavad minna, tuleb neil kohustuslikus korras pidada matše väljakutsujatega – nõnda alistas Joshua äsja Carlos Takami ning Wilderit ootab homme ees lahing Bermane Stiverne’iga. Ameeriklane on matši eel püha viha täis.

Wilder ja Stiverne on juba korra kohtunud – 2015. aasta jaanuaris võttis 38 matšis vaid võite tunnistanud Wilder kanadalaselt tema WBC maailmameistrivöö, mida asub nüüd juba kuuendat korda kaitsma. Meeste vahel pole märkigi sõprusest või austusest ning Wilder lubas, et homme pole kaalul mitte ainult MM-tiitel, vaid üks neist poksiringist eluga ei lahku.

«4. novembril keegi sureb seal ringis. Ma luban!» vandus Wilder. «Kiirabi olgu valmis, arstid olgu valmis, kohtunik olgu valmis. Tema treenerid pangu rätik ringi viskamiseks valmis, sest iga minu löök tähendab midagi. See on surm. Ma tahan enda nimele ühte laipa. Ma tahan selle kirja saada. See asi läks just veelgi isiklikumaks! Eelmine kord peksin ta vaeseomaks. Seekord peksan ta hauda.»

Kui Wilderilt küsiti, millise taktikaga Stiverne talle peale võiks tulla, ei olnud ameeriklane süvaanalüüsist huvitatud. «Ta ei saa midagi uut teha. Ta andis endast esimesel korral kõik – kogu trikipagasi, kogu jõu. Ta ei saa seekord midagi teha. Ainus, mida ta saab, on valida endale matil koht, kus lebada,» vahutas Wilder. «Ma tahan pärast seda matitükki, kuhu ta langes. See saab mulle meeneks. Temast saab laip minu statistikasse. Siis pagevad nad kõik mu eest. Ma ei mängi mingeid mänge – ma mõtlen seda tõsiselt ja kõik teavad, et mõtlen iga sõna, mida ütlen!»

Homsel poksilahingul astuvad ühes soojendusmatšis üles ka Dominic Breazeale ja Eric Molina. Wilder on kohustatud järgmise 12 kuu jooksul kohtuma selle matši võitjaga, mis tähendab, et aken, kus võiks 2018. aastal toimuda tema ja Joshua omavaheline kohtumine, näib üha ahtam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles