KHL ähvardab Venemaa diskvalifitseerimise puhul olümpiaboikotiga (2)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin on suur hokisõber.
Venemaa president Vladimir Putin on suur hokisõber. Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Kui ookeanitagune jäähokiliiga NHL on juba otsustanud, et nemad oma mängijaid talvistele Pyeongchangi olümpiamängudele ei luba, siis nüüd on sama ähvardanud ka KHLi bossid. Viimastel on lihtne klausel – kui Venemaa koondis erinevate dopingupattude tõttu olümpiamängudelt eemale jäetakse, keelab KHL oma mängijatel Lõuna-Koreas võistlemise.

Hetkeseisuga on KHLi hooaja kalendrisse jäetud sisse peaaegu kuuajane paus – 29. jaanuarist 25. veebruarini mänge ei peeta. See võimaldab kontinentaalse hokiliiga mängijail ühineda koondistega ning võidelda Pyeongchangis olümpiaau nimel. Sport Ekspress väidab aga, et kui Venemaa delegatsioonil keelatakse süsteemse dopingu tarvitamise tõttu olümpial osalemine ning kriips tõmmataks peale ka nende armastatud hokimeeskonna mängudele, paus tühistatakse. See tähendaks, et maailma kahe tugevaima hokiliiga mängijad jääksid OMilt eemale, mis aga devalveeriks mängude ühe suurima tõmbenumbri.

Otsus, kas Venemaa delegatsioonil lubatakse Pyeongchangi taliolümpial osaleda, tuleb detsembrikuus. Rahvusvahelise alaliidu IIHF president Rene Fazel sõnas Vene väljaandele, et tema annab kõik endast oleneva, et hokikoondis saaks olümpial oma lipu all mängida.

KHLis mängib lisaks Venemaa klubidele ka meeskondi Soomest, Lätist, Valgevenest, Slovakkiast ning Kasahstanist.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles