Maksupettus läks Mourinhole kalliks maksma

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtus käinud Jose Mourinho ajakirjanike piiramisrõngas.
Kohtus käinud Jose Mourinho ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: JAVIER BARBANCHO/REUTERS/SCANPIX

Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho viibis täna Põhja-Inglismaa asemel Hispaanias, kus astus kohtu ette süüdistatuna maksude tasumisest kõrvale hoidmises. Portugallane otsustas minna kokkuleppemenetluse teed ja tasus Hispaania võimudele 3,3 miljonit eurot.

Kuigi Mourinho eitas Hispaania maksuameti süüdistusi, nagu ta oleks Madridi Reali peatreeneriametis viibitud ajal kõrvale hiilinud maksude tasumisest summas 3,3 miljonit eurot, ei hakanud mees kohtuasja pikendama ning kompenseeris Hispaania riigile nõutud summa.

«Ma lahkusin Hispaaniast 2013. aastal teadmises, et minu maksuküsimustes oli kõik seaduspärane. Paari aasta pärast sain ma teada, et minu kohta algatati juurdlus. Mulle öeldi, et pean olukorra lahendamiseks tasuma summa X. Ma ei vastanud, ma ei vaielnud, ma maksin, ma allkirjastasin paberid,» oli mehe kokkuvõte kohtuskäigust. «Sellepärast ma praegu viieks minutiks siia tulingi, et öelda kohtunikule sedasama, mida praegu teile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles