Tallinnas toimub kõrgetasemeline curlingu maailmakarika etapp

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiskond, kapten Marie Turmann
Eesti naiskond, kapten Marie Turmann Foto: Eesti Curlingu Liit

Täna saab alguse maailmakarika etapp «Tallinn Ladies International», millest võtab osa 15 naiskonda 10 riigist.

«Oleme võtnud maailmakarika etappide korraldamisel aktiivse hoiaku. Kui eelmine hooaeg toimus Tallinnas kaks MK-etappi, siis sel hooajal juba neli. MK-etappide korraldamine on suur vastutus, aga ka võimalus meie oma võistkondadel ennast proovile panna kõrgetasemelises konkurentsis. Turniiri ajastus sobib hästi ka paari nädala pärast algavate Euroopa meistrivõistlustega ning paljude naiskondade jaoks ongi tegu viimase turniiriga enne EMi,» rääkis turniiri peakorraldaja Juuli Liit.

«WCT Tallinn Ladies International» on maailmakarikasarja (World Curling Tour) raames mängitav kõrgetasemeline rahvusvaheline turniir, mille raames on naiskondadel võimalik teenida ühtlasi punkte maailma edetabelisse. Riikidest on siin esindatud Läti, Leedu, Poola, Soome, Šotimaa, Šveits, Tšehhi, Valgevene, Venemaa ja Eesti. Eestist osaleb 3 naiskonda, kellest üks on ka Eesti naiste EM esindus kapten Marie Turmanni juhtimisel. Lisaks neile astub võistlustulle ka Eesti naisjuunioride koondis, kes valmistub jaanuari alguses toimuvataks MM-kvalifikatsiooniks.

Marie Turmann: «Mul on naiskonna nimel ääretult hea meel, et nii kõrgetasemeline turniir on juba teist aastat koju kätte toodud. Kohal on näiteks 2015. aasta EM pronks Soome, alati tugevad šotlased, šveitslased ja venelased. Turniir sobib ideaalselt meie EM ettevalmistuseks. Ootan põnevusega juba esimest mängu.»

«Tallinn Ladies International» toimub Tondiraba jäähallis tänasest kuni 5. novembrini, võistlus toimub kolmel rajal ning kolmes grupis. 

Käesoleval hooajal on Tallinnas juba toimunud kaks curlingu MK-etappi - üks meeste võistkondadele ja üks segapaaridele. Neljas maailmakarika etapp toimub taas segapaaridele 2018. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles