Muudatus nimekirjas: alkohol ei ole sportlaste jaoks enam keelatud aine

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: SCANPIX

Maailma Antidopingu agentuur kohendas taas keelatud ainete nimekirja, eemaldades sealt muuhulgas alkoholi. Uus nimekiri hakkab tavapäraselt kehtima uue aasta 1. jaanuaril.

Kuna mullu põhjustas kuude pikkuse skandaali nimekirja lisatud mildronaat ehk meldoonium, mis tõi näiteks Maria Šarapovale pika võistluskeelu ja ähvardas samaga paljusid teisigi idabloki sportlasi, võib eeldada, et tänavu uurivad kõik sportlased nimekirja eriti tähelepanelikult.

Nagu teatab oma kodulehel Eesti Antidoping, siis 2018. aasta keelatud ainete nimekirjas dramaatilisi uuendusi pole. Tähelepanu väärib aga asjaolu, et enam pole alkoholi eraldi keelatud aine kategooriana välja toodud – seni oli see teatud spordialadel keelatud. Teiseks muudatuseks on glütserooli eemaldamine keelatud ainete nimekirjast. Endiselt on nii võistluste ajal kui võistlusvälisel ajal keelatud trimetasidiin (mis sisaldub näiteks ravimis Preductal) ja mõistagi jätkuvalt ka meldoonium (ravimis Mildronat).

Nimekiri avalikustatakse sügisel, et nii sportlastel kui ka näiteks arstidel oleks võimalik nimekirjaga tutvuda ning vajadusel ravi muuta. Nimekirja haldab WADA ning selle koostamisel konsulteeritakse üle 1700 eksperdiga eri riikidest. Sel aastal kommenteerisid nimekirja projekti ka Eesti eksperdid.

Vaata uuest aastast kehtima hakkavat nimekirja siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles