Kalev palkas suvel NBA lävele jõudnud noore ameeriklase

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isaiah Briscoi Portland Trail Blazersi särgis.
Isaiah Briscoi Portland Trail Blazersi särgis. Foto: Steve Dipaola/AP/Scanpix

Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo andis teada, et on sõlminud lepingu 21-aastase ja 188 cm pikkuse tagamängija Isaiah Briscoega, kes veel kevadel mängis NCAA ühes vägevaimas ülikoolis Kentuckys John Calipari juhendamisel.

Oma atleetlikkuse ja agressiivsusega juba keskkoolis silma paistnud ning 2015. aastal oma aastakäigu seas riigi kõige andekamaks mängujuhiks tituleeritud Briscoe’d on võrreldud «härjaga portselanipoes» (nbadraft.net). Ta teenis tänavuse NBA drafti eelvaadetes kiidusõnu nii oma kaitse- kui läbimurdeoskuste eest, tunnustamist leidsid ka tema visadus lauavõitluses ning liidriomadused.

Miinuspoolelt toodi kevadistes tutvustustes esile keskpärast kaug- ja keskpositsiooni-viset ning ideaalsete oskuste puudumist mängujuhina ja ideaalse kasvu puudumist nr. 2 positsioonil mängimiseks. Ent seda kõike mõistagi NBA kontekstis.

Tänavuses draftis jäigi mees NBAsse valimata, suveliigas esindas ta Philadelphia 76ersit ja kuulus korraks ka Portlandi hooajaeelsesse hingekirja. 2014. aastal tuli Briscoe USA U18 koondisega maailmajao meistriks (koos nt Jaylen Browni ja Justice Winslowga). Kentucky Wildcatsis mängitud kahe hooaja keskmised näitajad olid 10,9 punkti, 5,4 lauda, 3,7 söötu – aga näiteks vaid pisut üle ühe kaugviske mängu kohta. Kevadel jõuti NCAA play-offis kaheksa hulka, kus jäädi napilt alla North Carolinale, misjärel Briscoe teatas otsusest NCAA-karjäär lõpetada ja kandideeris NBA drafti.

Euroopas ei ole mees varem mänginud ja teeb oma debüüdi loodetavasti juba TTÜ meeskonna vastu teisipäeval.

Isaiah Briscoe veebruaris Kentucky Wildcatsi särgis.
Isaiah Briscoe veebruaris Kentucky Wildcatsi särgis. Foto: ANDY LYONS/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles