Tänaku tulevane tiimikaaslane Postimehele: Toyota on sel aastal üllatavalt hea olnud!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: Eibner-Pressefoto/Alexander Neis/imago/Eibner

Esimest aastat WRC-sarjas kaasa tegev 26-aastane Toyota meeskonna rallipiloot Esapekka Lappi hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude. Kui kodusel Soome rallil võideti esikoht, siis Walesi rallil leppis soomlane pettunult üheksanda kohaga. Lappi rääkis Postimehele, et loodetavasti suudetakse probleemid lahendada ning eestlased Ott Tänak ja Martin Järveoja rõõmsalt meeskonda vastu võtta. 

«Meie masinad on tänavu üllatavalt head olnud. Walesi ralli oligi kõige raskem, ei saagi aru, kas pinnas oli probleemiks või üldised tingimused. Peame välja uurima, milles probleem oli, et järgmisel hooajal nii ei juhtuks,» rääkis Lappi.

Toyota plaanib järgmisel aastal turule tuua uue Yaris GR-i, mida oleks WRC autoks kergem muuta ning annaks masinatele suurema paindlikkuse. Kas ja millal plaanid reaalsuseks saavad, on Lappi sõnul veel vara rääkida. 

Järgmisel hooajal seisab Toyota meeskonnas ees aga teisigi muudatusi kui Juho Hännineni ja Kaj Lindströmi asemel hakkavad tiimis sõitma Ott Tänak ja Martin Järveoja. Toyota meeskonna pealik Tommi Mäkinen kinnitas juba eelmisel nädalal, et kõiki sõitjaid hakatakse kohtlema võrdselt.

«Olen kogu tiimi informeerinud, et meie eesmärgiks on valmistada kõikidele sõitjatele ette võimalikult head autod. Tahame kõigi jaoks luua võrdselt head tingimused,» sõnas ta.

Lappi oli Mäkineniga päri. «Nüüd on minu kõrval kaks head sõitjat. Kui suudan, siis püüan neilt midagi õppida. Loodatavasti suudab Tänak tuua kogemusi, et meie autot järgmiseks aastaks paremaks muuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles