Valgevenelased pakkusid Flora fännidele «härrasmeeste kaklust»

Ott Järvela
, Kadrioru staadion
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Levadia ultrafännide sektoris viibivad tänasel Levadia - Flora mängul ka külalised Valgevenest, kes olid enne mängu Flora toetajatele «härrasmeeste kaklust» pakkunud.
FC Levadia ultrafännide sektoris viibivad tänasel Levadia - Flora mängul ka külalised Valgevenest, kes olid enne mängu Flora toetajatele «härrasmeeste kaklust» pakkunud. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste 36. vooru kohtumist FC Levadia - FC Flora on Kadrioru staadionile saabunud jälgima ka seltskond Valgevenest pärit inimesi, ilmselt grupp Minski Dinamo jalgpalliklubi toetajaid.

Külaskäigu põhjuseks on mõnda aega kestnud kollegiaalne side FC Levadia ultrafännide grupiga (asub Kadriorus peetavatel kohtumistel alati abitribüünil, suure tabloo kõrval - toim), ent lisaks jalgpallimatši jälgimisele on valgevenelastel ka muid huvisid.

Enne kohtumist uuriti mõnede Flora fännide käest, mida nood arvavad «härrasmeeste kaklusest». «Pakuti, et teeme kaheksa meest versus kaheksa meest. Härrasmeeste reeglitega ehk maha langenut keegi ei puutu ja pärast kaklus surutakse kätt. Lükkasime pakkumise viisakalt tagasi. Valgevenelased ütlesid, et kahju, aga aktsepteerisid otsust,» kirjeldas jutuajamist Postimehele anonüümsust palunud Flora toetaja.

Kadriorus toimuvat kohtumist turvatakse tavapärasest silmnähtavalt suuremate jõududega ning kohal on ka politseibuss.

Väidetavalt olid 2016. aasta märtsis Lillekülas toimunud Flora – Levadia mängu vaheajal puhkenud fännikakluse algatajad Valgevenest Eestisse sõitnud jalgpallihuligaanid.

Flora - Levadia kohtumine on pelgalt põhimõttelise tähtsusega, sest sportlikku pinget pole - Flora tagas nädal tagasi klubi ajaloo 11. Eesti meistritiitli ja kolmandat aastat järjest tiitlist ilma jäänud Levadia peab leppima hõbedaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles