Fotouudis: sportlik president Kaljulaid autasustas parimaid iluvõimlejaid

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: VÕIMLEMISLIIT

Laupäeval toimunud iluvõimlemise rühmkava Eesti meistrivõistlused tõid Kalevi spordihalli rekordilise arvu võimlejaid. Võistlusest võttis osa üle 200 võimleja, kes esindasid Tallinna, Narva, Sillamäe ja Tartu spordiklubisid ja -koole.

Võimlejaid õnnitles ja autasustas Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid koos Võimlemisliidu president Peeter Tishleri ja Eesti Spordiselts Kalevi tegevjuht Aleksander Tammertiga.

Lasteklassi (9-11-aastased) tihedas konkurentsis tuli esikohale VK Piruett võistkond punktisummaga 28,800. Teistest tugevamat närvi ja briljantset kurikakava sooritust näidanud Pirueti võistkonna koosseisu kuuluvad Annabel Vei, Maria Muravjova, Mari Rumm, Vasilissa Rubleva ja Emilia Zolotorjov, treenerid on Larissa Gorbunova ja Jekaterina Konnova.

Minimaalse punktivahega jäi teisele kohale SK Nord võistkond, treenerid Evgeniya Filippova ja Irina Stadnik. Kolmandaks tulid tartlased VK Diivast, treenerid Maria Tõnissaar ja Tiina Tolmoff.

Noorteklassis (12-13-aastased) pakkusid võistluspinget ja elamust vaatajatele mitmed rühmad, kelle seast VK Pirueti rühma emotsionaalne kava ja selle laitmatu täitmine kindlustas võistkonnale esikoha. Eesti meistritiitli punktisummaga 30,750 pälvisid Natali Vei, Erika Dokutšajeva, Dilana Kanger, Maria Aleksandra Ploduhhina, Anastasia Degtjarjova ja Tuuli Tarkmeel. Võistkonna treenerid on Larissa Gorbunova ja Jekaterina Konnova. Hõbemedalile tuli SK Nord (28,050) ning proksile VK Diiva rühm (25,900).

Juuniorideklassi võistlust valitses oodatult sel kevadel Euroopa meistrivõistlustel seitsmenda koha saavutanud juunioridekoondisel põhinev SK Nord/Tallinna spordikooli rühm, kes tõestas oma meisterlikkust ja elegantsi edestades konkurente 8-punktilise edumaaga.

Alina Vesselova, Polina Murashko, Mia Valge, Carmely Reiska ja Maria Trofimov treenivad Irina Stadniki ja Natalja Bestšastnaja käe all. Juunioride vanusegrupis jõudis teisele kohale Narva NPSK/Fouette - Sillamäe Kalevi koondvõistkond. Rühma treenib Nadezda Zahharenkova. Kolmandaks jäi Tartus treeniv VK Diiva rühm. Esikolmiku punktid vastavalt – SK Nord/ Tallinna Spordikool 33,000, NPSK Fouette - 25,100 ja VK Diiva 24,550.

Iluvõimlemise rühmkavade Eesti võistlushooaeg sai meistrivõistlustega läbi. Ettevalmistused jätkuvad juunikuus Hispaanias toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks ja septembris Bulgaarias peetavateks maailmameistrivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles