Martti Juhkami: mängime veel liiga ebastabiilselt, et meistritiitlist mõelda

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami koos Rennes'i prantslasest poolehoidjaga.
Martti Juhkami koos Rennes'i prantslasest poolehoidjaga. Foto: Rennes Volley

Martti Juhkami koduklubi Tourcoing teenis eile Prantsusmaa kõrgliigas kahe kaotuse kõrvale teise võidu, kui alistas võõrsil Kert Toobali leivaisa Rennes'i 3:1 (-22, 20, 21, 18).

«Teadsime, et Rennes tuleb kodus mängule emotsionaalselt peale, aga kaotasime ikkagi esimese geimi,» sõnas Juhkami täna Postimehele. «Kuna mängueelne analüüs näitas, et Rennes on kõrgete pallide lahendamisel olnud raskustes, hoidsime omavigade arvu madalal ja rõhusime kõvale bloki-kaitse mängule. See tõi ka edu lõpuks.»

Juhkami isiklikusse kontosse kogunes endise koduklubi vastu 13 punkti (+5).

«Ei saa öelda, et tegu oleks olnud imelise esitusega, samas kõige hullem ka polnud. Meeskond ju võitis - see on kõige tähtsam.»

Rennes'i naasmine osutus Juhkami jaoks meeldivaks. Ühel kodumeeskonna poolehoidjal oli isegi eestlase nimega Rennes'i särk seljas.

«Üks vanem härrasmees tundis mu särgi vastu huvi, kui klubist lahkusin, ja ta saigi selle endale. Tema oli üks neist, kes pärast mänge alati juttu käis rääkimas. Tuttavaid nägusid oli tribüünidel palju. Üleüldse on Kesk- ja Lõuna-Euroopas publiku side mängijatega tugevam kui meil. Inimesed tulevad pärast mängu väljakule ja suhtlevad mängijatega. Tänu isiklikule kontaktile on publik meeskonnale ka lojaalsem. Omasid tullakse alati toetama. Eestis lähevad aga pealtvaatajad vahel enne mängu lõppu juba ära, et näiteks parklast ilma ummikuta minema saaks,» muigab nurgaründaja.

Tourcoing on äärmiselt ühtlases Prantsusmaa liigas alustanud hooaega küll kenasti - nelja vooru järel paiknetakse kuuendal kohal -, ent tiitlist on neil Juhkami sõnul veel vara mõelda.

«Oleme sellisel tasemel ikkagi suhteliselt kogenematu võistkond. Olen kindel, et meie mäng on hooaja teises pooles juba selgelt parem, aga praegu mängime veel liiga ebastabiilselt, et meistritiitlist mõelda. Liigume sammhaaval edasi.»

Rennes jätkab aga ainsana punktita ja paikneb tabelis viimasel kohal.

«Ma arvan, et kui nad kahes järgnevas mängus suudavad punkte koguda, pole play-off'i pääsemine võimatu. Aga kui nad ka sealt punkte juurde ei saa, jäävad nad ilmselt tõesti võitlema vaid püsimajäämise eest,» lisas Juhkami.

Ka karikaloos oli Tourcoing'le Rennes'ist soodsam: Juhkami koduklubi mängib teisipäeval neljanda liiga meeskonnaga, Toobali võistkond kohtub aga kõrgliiga viienda klubi Poitiers'iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles