Kiivikas kontrollivabast MMist: kohe selge, et uraaniga rikastatud mehed on kohal (3)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas.
Ott Kiivikas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kulturismi MMil kuuenda koha saanud Ott Kiivikas ei jätnud ütlemata, mida ta arvab medalimeestest ning sellest, et dopingukontrolli MMil ei toimunudki!

MM-kulla võitis mullune hõbedamees Haitham Al Zadjal Omaanist, Hamed Mahmoud Eini Iraanist tuli teiseks ning pronksi sai Abdelkader Benabdellah Alžeeriast.

«Kõik araablased. Piisab sellest, kui näed, kust riigist need sportlased tulevad, siis on kohe selge, et uraaniga rikastatud mehed on kohal,» selgitab Kiivikas. «Maailmameistrivõistlustel dopingukontrolli ei toimunud! Klassikalises kulturismis võeti finaalist üks kuuest loosiga kontrolli, aga kulturismis ei käinud ükski vend.»

Eelmisel aastal, kui Kiivikas lõpetas neljandana, võeti samuti üks finalist loosiga dopingukontrolli. Liisk langes kuuenda koha saanud Iraanlase Salar Madadivarzeghani peale, kelle proovist leiti suisa kolme erineva keelatud aine jälgi. «Ehk ühest üks jäi vahele,» sõnas Kiivikas. «Kui me kontrolliks viit või kuut, võib arvata, mitu vahele jääks. See on ala karm reaalsus, et kui dopingukontroll oleks tugevam, siis oleks tulemused teistsugused, aga selle taha ei taha ma pugeda. Ma olen oma parematel päevadel võitnud ka neid mehi, kes jumal teab mida tarvitavad.»

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles