Varrak: kaotuste jada hakkab pikaks kiskuma, see sööb võistkonda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - Zenit.
Kalev/Cramo - Zenit. Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak lausus pärast korvpalli Ühisliigas Peterburi Zenitilt saadud 89:95 kaotust Postimehe otseülekandes, et järjestikused lüüasaamised söövad meeskonda vaimses plaanis kõvasti. Juba homme liitub meeskonnaga värskeim täiendus Isaiah Briscoe, kuid Varrak manitses kõiki, et ameeriklaselt ei maksa kohe imesid oodata.

«Ega lihtne ei ole kellelgi meie võistkonna sees. Meil on nüüd olnud kolm sellist mängu järjest, kus natuke parema tegutsemise puhul võiks vabalt olla meil kolm võitu,» ohkas Varrak.

Mis tänases mängus otsustavaks sai? Varrak tõi välja kaks episoodi. «Esimese ja teise veerandaja vahel tegid nad väikese muudatuse, hakksid kate-kattest meie mängujuhti kahekesi võtma ja tegime rumalaid pallkaotusi. Teisel poolajal saime sellega juba hakkama. Ja teine võtmehetk oli teisel poolajal, kui viskasime kolm kolmest järjest, kõik mööda. Nemad realiseerisid kolm rünnakut ja sealt tuli vahe sisse.»

Üldjoontes jäi ta täna kõigi meestega siiski rahule. «Peale mänge analüüsime alati detaile, aga täna jäi tõesti kripeldama see teise veerandi periood, kus me ei suutnud trap’i olukorda ära karistada. See oli valus murdemoment. Suuri etteheiteid mul pole, kõik pingutasid, jooksid, rabelesid. Uskuge, meil pole kerge, kui napid kaotused on all, see sööb võistkonda sisemiselt,» sõnas Varrak.

«Loodame, et ükskord saame sellest väikesest künkast üle ja mängulõpud hakkavad minema ka meie kasuks. Praegune jada hakkab pikaks kiskuma. Okei, anname Kubani ja Unicsi mängud andeks, need võistkonnad on natuke teisest klassist. Aga väga rängad olid kaotused Permile ja Saratovile, seal oli võit... no nagu lapselt võetakse komm ära,» võrdles Varrak. «Täna olime ka viis minutit enne lõppu veel punktiga ees. Ei ole lihtne selliseid asju seedida,» tõdes ta.

Mida Varrak Briscoelt ootab? «Ärme hakkame mingit haipi üles ajama, tegu on noore mehega. Andekas on ta kindlasti, aga selliste meeste puhul võivad esitust pärssida muud tegurid,» arutles Varrak. «Kogenematus euroopa korvpallis, samuti kohanemine uue kultuuriga... Paljud ei suuda Euroopas nii noorena läbi lüüa, alles 26- või 27-aastaselt saavad suureks staariks. Aga on ka teisi,» sõnas Varrak.

«Minu tingimus oli, et tal oleks pikk katseaeg – et õppida tundma teda ka inimesena, mitte ainult mängijana. Loomult on ta läbimineja ja sellist meest meil praegu olekski juurde vaja, kes looks teravusi. Miinuseks on see, et ta puudub stabiilne vise. Võib-olla see oligi peamine takistus tema NBAsse jõudmisel,» analüüsis Varrak ameeriklast, kes andis end tänavu NBA draft’is üles, kuid ei osutunud valituks. «Kui ta viset arendab, siis talendi poolest võiks ta kõrgele jõuda.»

Täna 16 punkti ja 11 lauapalliga kalevlaste parimate sekka kuulunud Janari Jõesaar tõi murdehetkena samuti välja viimase veerandaja keskpaiga. «Nad panid mõned rasked kolmesed viis minutit enne lõppu ära. Sealt tuli kaheksa vahet. Ise ei pannud ära, meile pandi vastu. Olen väga pettunud – kui kaotad, ei ole ka enda mänguga kunagi rahul. Alati tahaks kuidagi paremini või midagi teisiti teha,» nentis Jõesaar. «Läks nii, peame järgmisele mängule keskenduma.»

«Oli raske mäng. Teisel poolajal tegime oma järeldused, muutsime mängu agressiivsemaks ja sundisime kalevlasi pallikaotustele,» sõnas Zeniti peatreener Vassili Karasjov.

Kalev peab järgmise kohtumise Ühisliigas nädala pärast, kui vastaseks on Astana meeskond. Kohtumine algab Kalevi spordihallis kell 17 ning Postimees.ee ja Kanal 12 näitavad seda otsepildis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles