Tippklubide pulm Eesti jalgpallis – kolmest pruudist jäi alles kaks

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimeeste diil: Andrei Leškin taandub ja jääb Viktor Levada (paremal) juhitavas ühendklubis toetavasse rolli.
Suurärimeeste diil: Andrei Leškin taandub ja jääb Viktor Levada (paremal) juhitavas ühendklubis toetavasse rolli. Foto: Jaanus Lensment

Kolme kuu eest tõi sportlikus kriisis valitsev Eesti jalgpallimeister Tallinna Infonet esindusmeeskonna etteotsa Aleksandar Rogici – 36-aastase serblase, kel varasemast igasugune peatreenerikogemus puudus. Veel kuu tagasi pidas toosama Infonet tõsist plaani kolida oma kodu – nii kontor kui mängupaik – Lasnamäelt Lillekülla.

Siis hakkasid aga hargnema pöördelised sündmused. Ühel kaunil päeval kohtusid meistriliigas parasjagu teist, kolmandat ja neljandat kohta hoidvate ning viimasest tosinast tiitlist ühtekokku kaheksa võitnud Levadia, Nõmme Kalju ja Infoneti klubi juhid. Eile sai avalikuks, et kolmest pruudist jäi alles kaks: Infonet ja Levadia panevad leivad ühte kappi.

«Oleme kolmekesi ikka aeg-ajalt kokku saanud ja Eesti jalgpalli tuleviku üle aru pidanud. Tõsi, viimasel ajal ilmusid eelkõige Infoneti ja Levadia algatusel lauale veidi raskemad teemad,» rääkis Kalju president Kuno Tehva Postimehele Itaaliast. «Ka meil olnuks mõnes mõttes lihtsam uue projektiga liituda. Aga leidsime, et tahame end piinata ja liikuda ise edasi oma superklubi loomise raskel teel. Ma ei näe kahe konkurendi otsust kindlasti mustades toonides, aga toonitan, et tavaliselt on igasugused ühinemised eelkõige siiski vajaduspõhised.­ Nii ka see.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles