Tippjalgpallur langes uimastite küüsi juba seitsmendas klassis

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josh Gordon
Josh Gordon Foto: MARK DUNCAN/AP/SCANPIX

Ameerika jalgpalli profiliigas NFL alates 2012. aastast tegusid teinud Cleveland Brownsi püüdja Josh Gordon andis avameelse intervjuu ajakirjale GQ, kus rääkis oma alkoholi- ja uimastisõltuvusest.

Gordon kirjeldas oma kunagist mängupäevarutiini: «Me ööbisime meeskonna hotellis ja siis said mängijad loa minna korraks koju, et võtta vajalikud asjad ning siirduda mängule. Nii et ma lahkusin hotellist varahommikul, läksin koju, sõin hommikust ja alustasin oma väikese rituaaliga, mis iganes see siis oli – veidi kanepit, natukene alkoholi – ja siis läksin mängule. Kindlasti panin ma ka pärast mängu pidu – olgu tulemuseks siis võit või kaotus.»

Gordoni sõnul hakkas ta uimasteid tarvitama juba seitsmendas klassis. Nii jätkus see ka ülikoolispordis ja isegi NFLis – 2013. aastal oli ta põhihooaja 14 mängu järel liiga parim püüdja, kuigi manustas enne igat matši midagi keelatut.

Mehe sõnul pidid Clevelandi treenerid aimama, et temaga on midagi valesti: «Ma ei usu, et nad konkreetselt teadsid, aga olen kindel, et neil olid oma kahtlused. Ma magasin tihti koosolekuid maha, hilinesin palju ja kui kohale jõudsin, siis mu silmad punetasid.» 2013 sai mees keelatud ainete tarvitamise eest NFLilt kahemängulise võistluskeelu, aasta hiljem oli see 10 mängu, 2015 juba terve hooaeg.

Mullu tabasid Gordonit eraelulised probleemid ja jälle pidi ta mänge vahele jätma. Omapäi kodus istudes langes ta taas uimastikuradi küüsi. Nõnda elas ta kaks nädalat, enne kui otsustas, et peab küünla kahest otsast põletamise lõpetama. Mees läks võõrutusravile ja sai pärast kuut kainuskuud loa väljakutele naasta. Gordon otsustas selle loa saamist aga alkoholiga tähistada ja käis taas kolinal allakäigutrepist alla. Järgnes järjekordne võõrutuskuur, seekord kolmekuine ning nüüd on jalgpallur taas puhas. Kas ta leiab endale Brownsis või mõnes muu meeskonnas mängukoha, on juba teine küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles