Eluaegse võistluskeelu saanud Legkov: kõik sportlased võivad lõpetada sellises olukorras

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Legkov.
Aleksandr Legkov. Foto: GREGORIO BORGIA/AP

Eelmisel nädalal teatas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), et Šotsi olümpiamängudel meeste 50 km ühisstardiga sõidus triumfeerinud Aleksandr Legkov on olümpiamängudelt eluks ajaks diskvalifitseeritud ning tema autasu on ära võetud. Venemaa suusataja võttis esmakordselt pärast otsust avalikult sõna.

Lisaks Legkovi kuldmedalile jääb Venemaa ilma ka Sotsi olümpial meeste 4x10 km teatesõidus võidetud hõbemedalist, sest Legkov kuulus tolle teatemeeskonna koosseisu. ROKi distsiplinaarkomisjon avaldas diskvalifitseeriva otsuse teisegi Sotši olümpial võistelnud Venemaa suusataja, Jevgeni Belovi suunas.

«Mul kulus palju aega, et leida sõnu kirjeldamaks, mida ma tunnen. Minu medal on puhas, ma võitlen,» kirjutas Legkov sotsiaalmeedias. «Olen 20 aastat näinud kõvasti vaeva, et võita olümpiamängudelt kuldmedal. See on iga sportlase unistus.»

Ta lisas: «Viimastel hooaegadel olen andnud enam kui 150 puhast dopinguproovi. Mind pole testitud ainult Moskvas või Šotsis vaid ka Kölnis, Lausanne’is ja Dresdenis. Kõik sportlased, ükskõik millisest riigist, võivad lõpetada sellises olukorras.»

Venemaa suusaliit kinnitas, et Legkov ja Belov kaebavad ROKi otsuse edasi Rahvusvahelisse Spordikohtusse (CAS). Sportlased harjutavad jätkuvalt Venemaa koondise juures ning praeguse seisuga kavatseb Venemaa suusaliit läkitada nad ka Ruka MK-etapile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles