Aivar Kuusmaa raskest võidust Balti liigas: ei skautinud vastast, kivi treeneri kapsaaeda

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla korvpallimeeskonna peatreener Aivar Kuusma.
Rapla korvpallimeeskonna peatreener Aivar Kuusma. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rapla korvpallimeeskond teenis teisipäevases Balti liiga mängus koduväljakul 65:63 võidu Valgevene meeskonna Minski Tsmoki üle. Väljakuperemeeste peatreener Aivar Kuusmaa nentis mängujärgses intervjuus Postimehele, et ei osanud vastaselt sellist vastupanu oodata.

Esimese veerandaja seitsme ja poolaja kaheksa punktiga kaotanud Rapla pääses esmakordselt juhtima (41:40) kolmanda veerandaja lõpus, kui vabaviske realiseeris Maris Ziedins. «Ma arvan, et tänast kohtumist võib pidada punkt-punkti mänguks,» sõnas Rapla loots. «Me ei osanud sellist vastupanu oodata. Treeningutel lasime rahulikult ja ei skautinud seda meeskonda. Kivi treeneri kapsaaeda,» lisas Kuusmaa.

Küll polnud Rapla peatreener rahul oma hoolealuste valmisolekuga mänguks. «Mängu alustada kolme pallikaotusega ja mitte realiseerida korvi alt viskeid – kivi võistkonna kapsaaeda, kes ei suutnud esimesest minutist motiveeritud ja valmis olla.»

Kodumeeskonnale tõi haaravas lõpusekundite heitluses võidu Devonte Upsoni korv, kes noppis kolm sekundit enne matši lõppu Nolan Cressleri mööda läinud viske ja mänguvahendi läbi rõnga toimetas. «Selles olukorras olid erinevad variandid välja mõeldud. Nurgast abi ei tulnud ja Nolan läks viskele – see on playmakeri otsustada. Käskisin Demontel kiirelt pärast katet alla minna, äkki saab lauapalli.»

Kuusmaa lisas, et üldjoontes on meeskond rahul pigem halva mängu ja võiduga kui ilusa mängu ja kaotusega. Peatreeneri sõnul on treeningutel vaja kõvasti tööd teha ja keskenduda, et sarnaseid mänge vältida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles