Wilder peaks Joshuaga kohtumiseks oma uhkuse alla neelama

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deontay Wilder
Deontay Wilder Foto: AL BELLO/AFP/SCANPIX

Profipoksimaailm soovib näha raskekaalu tiitlimatši Anthony Joshua ja Deontay Wilderi vahel. Et kaks valitsevat maailmameistrit ka tegelikkuses poksiringis kokku läheksid, peaks ameeriklane Wilder aga olema valmis kompromissideks, väidab Joshua mänedžer Eddie Hearn.

Poksituus Joshua on võitnud Suurbritannia inimeste südamed ning tema viimased kaks matši, Vladimir Klitškoga Wembley ja Carlos Takamiga Cardiffi staadionil, on läinud täismajale. Hearni sõnul otsib ta juba mehe järgmise võitluse toimumispaika: «Põhimõtteliselt tahame suurimat võimalikku staadionit ja kui Wembley pole saadaval, siis oleks paremuselt teine Twickenham.» Inglismaa rägbikoondise kodustaadion mahutab 82 000 pealtvaatajat.

Kellega võiks Joshua seal kohtuda? Mitme meistrivöö omanikuna pole tal mõistagi väljakutsujatest puudust, aga suur poksiüldsus tahaks kõige rohkem näha tema matši WBC maailmameistrivöö omaniku Deontay Wilderiga, kes alistas möödunud nädalal eksmaailmameister Bermane Stiverne’i juba esimeses raundis. Matši suurim probleem oli aga selles, et kohtumist käisid New Yorkis vaatamas vaid 10 924 inimest ning paljud neistki olid piletid saanud tasuta.

«Meil poleks mingit probleemi järgmisena Wilderiga võidelda, olgu see siis kevadel või suvel. Peamine murekoht on, kas nad tahavad tulla läbirääkimisteks laua taha ning seejärel nende läbirääkimiste sisu,» rääkis Hearn. Sisuliselt tähendab see seda, et Wilder peaks leppima Joshuast märgatavalt väiksema palgapäevaga. «Üks tüüp müüb Brooklynis 5000 piletit, teine Suurbritannias 70 000 ja me teenime matši peale seitse või kaheksa korda rohkem. Kaine mõistus peab kuskil mängu tulema,» rõhutas briti esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles