Rio olümpiavõitja otsustas ala vahetada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gwen Jorgensen võitis Copacabana rannal oma elu esimese olümpiamedali. Tokyos püüab ta teist - seda juba maratonijooksus.
Gwen Jorgensen võitis Copacabana rannal oma elu esimese olümpiamedali. Tokyos püüab ta teist - seda juba maratonijooksus. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Möödunudsuvistel Rio de Janeiro suveolümpiamängudel naiste triatlonis kuldmedali võitnud Gwen Jorgensen läheb 2020 Tokyo mängudel medalit püüdma maratonijooksus, vahendab BBC.

«Olen elevil, et saan proovida midagi täiesti uut,» vahendab Jorgenseni sõnu USA Today. «Mulle tundub, et triatlon valis minu. USA alajuhid tulid minu juurde ja ütlesid, et me arvame, et sa võiksid selles hea olla. Maratoni valin nüüd mina ning see on väga põnev ja motiveeriv.»

Rios olümpiavõitjaks tulnud, kuid esiklapse sünni tõttu terve tänavuse hooaja vahele jätnud Jorgensen tuli mullu New Yorki maratonil ajaga 2:41,0 14. kohale. Tegu oli tema esimese täispika maratoniga.

«Mul oli joostes nii lõbus, aga kui see otsa sai, olin ma pettunud. Ma arvasin, et suudan enamat. Hakkasin mõtlema, et milleks oleks ma võimeline, kui sukelduksin treeningutesse, kui maraton ei jääks mu pikimaks jooksuks,» selgitas ameeriklanna, et ta ammutab tundmatusse sööstmisest motivatsiooni.

Kui triatloniks treenis Jorgensen jooksu keskmiselt 65 kilomeetri jagu nädalas, siis maratonijooksja läbib igal nädalal 165 kilomeetrit. Et täita oma eesmärk ning Tokyos joosta kullale, peab ameeriklanna järgmise paari aastaga oma senist tippmarki parandama umbes 20 minuti võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles