Video: 10-kilomeetrine takistusjooks kurnas Marek Doroninit rohkem kui ükski karjääri korvpallitrenn

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Doronin ühel raja 24 takistusest.
Marek Doronin ühel raja 24 takistusest. Foto: Firmasport.ee

Oktoobri lõpus peeti esimene ainult meestele mõeldud Võimatu 10 jooksuvõistlus. 10-kilomeetrise raja peale tuli neljakraadises ilmas ületada-läbida 24 takistust. 79 startijast jõudis finišisse 66.

Mida rada endast kujutas? Näiteks tuli juba 300 meetri peal tuli läbida tiik, kus nii mõnigi võistleja üleni vee all ära käis. 1,5 kilomeetri peal tuli joosta mööda pikka mudakraavi, hüpata mudavanni ja kohe peale seda järgmisesse tiiki. Nii mõnigi mees peatus ja pidas ilmselt endamisi aru, kas asi ikka seda väärt on.

Raja kiireim aeg kuulus M30 vanuseklassis võistelnud Aimar Hussarile, kes läbis 10 kilomeetrit ajaga 54.15,45. Teiseks jäi M vanuseklassis võistelnud Andres Nöps, kes muuseas asus rajale viimase mehena ja kaotas võitjale vähem kui 17 sekundiga. Üldarvestuse kolmanda koha napsas M vanuseklassis võistelnud Mardo Lundver ajaga 55.12,71 sajandikku.

Samuti end raskel rajal proovile pannud Tartu korvpallilegend Marek Doronin, kinnitas, et talle ei meenu ühtegi korda, kui ta pärast korvpallitrenni oleks olnud sama väsinud kui pärast seda jooksu. Samas tõdes endine tippsportlane, et oma osa võis olla ka selles, et kahe viimase aasta jooksul on treeningkoormus olnud väiksem ja see on vormile jätnud oma jälje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles