Tokyo olümpiarada peaks Kangertit ja Taaramäed soosima

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert lõpetas Rio de Janeiro OMil grupisõidu üheksanda kohaga.
Tanel Kangert lõpetas Rio de Janeiro OMil grupisõidu üheksanda kohaga. Foto: Tairo Lutter

2020 suveolümpiamängude maantee grupisõidu trass viib jalgratturid legendaarsele Fuji mäele, vahendab Cycling News Jaapani meediat. Tegu on profisõitjate jaoks ajaloo pikima OM-võistlusega.

Väidetavalt on Tokyo OMi korraldajad otsustanud, et meeste grupisõit vältab mängudel 270 kilomeetrit. Võistlus algaks Chofu linnaosast ja lõppeks Fuji ringrajal. Vahepeal teeksid ratturid mitu tiiru mäejalamile seatud ringil – kokku oleks trassil kuus suuremat tõusu. Naised Fuji mäele minekust pääseksid ja nende võistlus kestaks 140 kilomeetri jagu.

Rahvusvaheliselt Jalgrattaliidult UCI on korraldajatele väidetavalt antud eelräägitud marsruudi kasutamiseks roheline tuli. Nüüd vaadatakse üle veel pisidetailid ning ametlikult peaks trass välja kuulutatama järgmise aasta märtsis. Kahele parimale Eesti ratturile, Rein Taaramäele ja Tanel Kangertile peaks igatahes pikk ja ohtrate tõusudega rada sobima.

Alates 1996. aastast, kui profiratturid said loa olümpiamängudel osaleda, on Tokyo OMi kavandatav rada aegade pikim. Näiteks aasta tagasi Rio mängudel oli võistlustrassi pikkuseks 241,5 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles