Soome väravavaht pälvis enne mängu Eestiga vahva tunnustuse

Ott Järvela
, Helsingi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukas Hradecky.
Lukas Hradecky. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Eesti meeste jalgpallikoondis kohtub neljapäeval Helsingis Soomega, kelle esiväravavaht Lukas Hradecky pälvis möödunud nädalavahetusel vahva tunnustuse.

Nimelt valis Itaalia mainekas spordipäevaleht Gazzetto dello Sport soomlase nädalavahetuse Euroopa jalgpalliväljakute sümboolsesse koosseisu. Põhjuseks Hradecky vägev partii Bundesligas, kui tema koduklubi Frankfurti Eintracht alistas kodus 2:1 Bremeni Werderi.

«Sel hooajal pole mul varem nii palju tööd olnud - kaitsjad on oma ülesannetega hästi hakkama saanud. Tõepoolest oli tänavu esimene kord, kui sain särada,» nentis Hradecky Soome ajalehele Iltalehti antud intervjuus.

Samas jäi hiilgavat partiid varjutama ka üks nurkam tõik - Werderi värava lõi Hradecky koondisekaaslane Niklas Moisander. «Need kindad on juba merre visatud - kindada, mis olid mul käes mängus, kus Niklas Moisander lõi mulle värava, enam tööks ei kõlba,» muigas Hradecky.

Lisaks Hradeckyle on mänguks Eestiga Soome koondisesse kutsutud Jesse Joronen (Horsens, Taani) ja Anssi Jaakola (Reading, Inglismaa). Postide vahel peaks aga seisma Hradecky, kes tegi koondisedebüüdi 2010. aastal Tallinnas, kui Soome kaotas Indrek Zelinski lahkumismängus Eestile 0:2 (väravad lõid Andres Oper ja Sander Post).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles