Fotod: Citroën loodab uue autoga M-Spordile ja Škodale kandadele astuda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citroën C3 R5
Citroën C3 R5 Foto: twitter

Citroën rallitiim on valmis saanud uue C3 R5 autoga, mis hakkab tulevikus kihutama nii EM-rallidel kui WRC 2 sarjas. Oma debüüdi teeb uus auto aga juba novembri lõpus Rallye du Varil.

Tõsi, Citroëni uus R5 auto osaleb Prantsusmaal toimuval rallil nullautona, kuid siiski võetakse Prantsusmaa meistri Yoann Bonato juhitavalt autolt ka katseaegu, et neid siis võrrelda konkurentide ehk M-Spordi Fordi ja Škoda omadega.

Alates möödunud aasta septembrist on C3 R5 autot testitud enam kui 4000 km jagu. «Rallye du Var annab meile võimaluse näidata autot neile, kes on sellest tõeliselt huvitatud. Samuti on meie tehnilisel tiimil võimalik anda hinnang meie arengule,» ütles rallimeeskonna juht Yves Matton.

Citroën C3 R5 tuleb klientide jaoks müüki järgmisel aastal umbes poole hooaja pealt. Bonato sõnul on tegu täiesti teistsuguse autoga, kui seda on Citroëni DS 3 mudel. «Raske on seda eelkäijatega võrrelda, sest selle auto juures on kõik teisiti. Seda juhtides saad tunde, et oled tõesti kategooria võrra edasi liikunud,» ütles Bonato.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles