Nikita Baranov - Eesti keskkaitsebrändi eksportija

Ott Järvela
, Helsingi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkaitsja Nikita Baranov.
Keskkaitsja Nikita Baranov. Foto: Sander Ilvest

​Enamik välismaal profileiba maitsnud Eesti jalgpallureid on veendunud, et mõne muu riigi passiga võinuks karjäär kulgeda veidi kõrgemas sfääris. Kui klubil on valida eestlase ja brasiillase palkamise vahel, siis valitakse 19-l korral 20-st viimane. Sest Brasiilia on viiekordne maailmameister ja Eesti oluliste saavutusteta väike jalgpallimaa.

Eesti jalgpallur pole lihtsalt kuigi kõva bränd. Välja arvatud Norras. Ja eriti siis, kui jutt käib kaitsjatest. Raio Piiroja, Enar Jääger ja Taijo Teniste on selle sisse töötanud ning suvel Stavangeri Vikingist Hollandi klubisse NAC Breda siirdunud Karol Mets näitas, et Eesti jalgpalluri võib ka tugevamasse liigasse edasi müüa.

Baranov kinnitab, et Eesti keskkaitsjate renomee on Norras tõesti tugev. «Sinna minnes teadvustasin, et pean Eesti jalgpallurite mainet hoidma. Loodan, et kui praegu tekib mõnel Eesti kaitsjal võimalus või soov Norrasse siirduda, siis Enari (mängib Oslo Valerengas – toim) ja minu head esitused veenavad otsustajaid, et Eesti jalgpalluri palkamine on mõistlik otsus,» sõnab Baranov, Eesti keskkaitsebrändi järjekordne eksportöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles