Sepp Blatterit süüdistatakse seksuaalses ahistamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnealune auhinnatseremoonia leidis aset 2013. aastal, kui Hope Solo ja Sepp Blatter andsid auhinna üle Abby Wanbachile
Kõnealune auhinnatseremoonia leidis aset 2013. aastal, kui Hope Solo ja Sepp Blatter andsid auhinna üle Abby Wanbachile Foto: Steffen Schmidt/AP

81-aastane endine Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) endine president Sepp Blatter sattus järjekordsesse skandaali, kui USA tippjalgpallur Hope Solo avalikustas, et Blatter ahistas teda 2013. aasta Ballon d’Ori auhinnatseremoonia ajal.

Solo andis Portugali ajalehele Tribuna Expresso intervjuu, kus rääkis seksuaalse ahistamise tõusust spordimaailmas. «See pole mitte ainult Hollywoodis, see on paraku igal pool. Olen seda spordis näinud,» sõnas ta ning meenutas, kuidas Blatter on näpistanud tema tagumikku.

Solo ja Blatter pidid Ballon d’Or’i galal andma koos üle aasta naisjalgpalluri tiitli ning vahetult enne seda, kui ameeriklanna jõudis lavale astuda, otsustas Blatter oma kepsakust üles näidata. Solo tunnistas, et tahtnuks Blatteriga asjad selgeks rääkida või isegi talle vastu vahtimist anda, aga seekord jättis ta auhinnatseremoonia nimel skandaali tegemata.

«Ma läksin lavale. See oli ikkagi Ballon d’Or, mida ma pidin üle andma. Pärast juhtumit ei näinud ma teda enam ja see on halb. Ma ei öelnud talle otse, et «Ära mind kunagi puutu!» Just nii ma tavaliselt olukordi lahendan,» kahetses ta. Auhind sai Abby Wanbachile üle antud ning Solo pole rohkem Blatteriga kohtunud.

Expresso küsis kommentaari ka Blatterilt endalt ning šveitslane rääkis oma esindajate kaudu, et Solo süüdistused on naeruväärsed.

Solo on postitanud oma Instagrami kontole ka pikema mõtteavalduse, kus rääkis, et spordimaailmas on seksuaalne ahistamine probleem ning olukord peab muutuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles