Kubica on F1-sarja naasmisele lähemal kui kunagi varem

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica.
Robert Kubica. Foto: Andre/Eibner-Pressefoto/imago/Eibner/Scanpix

Felipe Massa kihutab sel nädalavahetusel viimast korda F1-sarjas kodusel Interlagose ringrajal. Kes hakkab pensionile minevat brasiillast Williamsi meeskonnas asendama? Praegu näitavad kõik märgid, et selleks saab viimati 2010 GP-etapil võistelnud Robert Kubica, kes saab hooajajärgselt võimaluse proovida meeskonna värsket vormelit.

2011. aastal ränka ralliõnnetusse sattunud ning selle tulemusel osa oma käest kaotanud Kubica tee tagasi F1-rooli algas läbi oma endise meeskonna Renault. Algselt anti poolaka roolida mitu aastat vana vormel, aga kui ta vaatamata vigastusele testidel märkimisväärset kiirust näitas, pääses ta ka juba 2017. aasta masina rooli. Juttudele, et Kubica võiks Renault'ga F1-sarja naasta, tõmbas kriipsu peale Toro Rossost Prantsuse tiimi üle tulnud Carlos Sainz ning poolakas pööras pilgu Williamsi suunas.

Tundub, et Briti tiim on veidi rohkem kui neli aastat kestnud karjääri jooksul ühe GP-etapi võitnud ja tosin korda poodiumile kerkinud Kubica palkamisest siiralt huvitatud. F1 Today kirjutab, et pärast hooaja viimast etappi Abu Dhabis korraldab rehvitootja Pirelli samal ringrajal kaks testipäeva ning Williamsi tehnikadirektor Paddy Lowe kinnitas, et ühel kahest istub peaaegu kindlasti nende vormeli rooli Kubica.

«Ilmselgelt on see midagi, mis saab palju tähelepanu ka kõmu, aga see on ka asi, millega tegeleme siseselt ning praegu ei ütle me kellelegi, mida täpselt teeme,» andis Lowe Kubica potentsiaalse palkamise kohta ümmarguse vastuse.

Järgmiseks hooajaks on Williamsis koha kindlustanud Lance Stroll. Teise sõitja kohta ihkavad teiste seas täita ka tiimi reservsõitja Paul di Resta ning Toro Rossost vallandatud Daniil Kvjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles