Federer ja Nadal tennise hiigelreformi ei toeta

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer ja Rafael Nadal
Roger Federer ja Rafael Nadal Foto: David W Cerny/Reuters/Scanpix

Milanos toimuval ATP järgmise põlvkonna tippude turniiril katsetatakse mitmeid reeglitemuudatusi – näiteks peetakse sette senise seitsme geimivõidu asemel nelja võiduni ehk kiire lõppmäng järgneks seisult 3:3. Matši võitmiseks läheks senise kahe setivõidu asemel vaja kolme. Maailma tennise suurimad nimed uuendustest vaimustunud pole, vahendab Yahoo Sport.

«Kui te küsiksite minu käest, kas ma tahan muutusi, siis vastaksin et ei. Ma olen maailma esinumber ja juba palju korda saatnud. Aga kui tennis vajab midagi uut, et olla fännidele atraktiivsem, siis sedasi see mäng edasi liigub,» kommenteeris Rafael Nadal.

Lisaks settidele on suurimad reeglitemuudatused 25-sekundiline servikell, mis hakkab käima eelmise punkti lõppedes, ja joonekohtunike kaotamine – kõiki aut-otsuseid teeb edaspidi elektrooniline kotkasilm. Enam ei loe ka võrgutrips, vaid kui pall kukub õigesse servikasti, loetakse ta mängusolevaks. Lisaks suhtlevad mängijad puhkepausil treeneriga läbi kõrvaklappide ja see infovahetus on kõigile televaatajaile kuuldav.

«Ma ei näe, et meie võistlustega praegu midagi väga valesti oleks, mis vajaks nii palju parandamist, eriti lühemaid sette,» avaldas oma arvamust Nadali järel maailma edetabelist teist kohta hoidev Roger Federer. «Ma tean, et see võib olla veidi intrigeerivam, aga samas lubavad pikemad setid eduseisu venitada, mis on kohati mugavam. Sa saad proovida erinevaid asju, teha nende kallal tööd. Aga kui iga punkt oleks rohkem väärt, ei jää enam millekski ruumi. Igal asjal on häid ja halbu külgi, aga kui ma olen aus, siis ma ei taha tuuril suuri muutusi näha.»

Ka Nadal ütles, et tema suuri murekohti ei adu. Hispaanlane lisas samas, et see pole ka tema ülesanne: «Tennisejuhid peavad ringi vaatama ja vastu võtma õiged otsused, et meie ala senisest veelgi põnevamaks teha. Mina olen praeguse olukorraga rahul, aga võib-olla tuleb tulevikus midagi ette võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles