Häkkinen legendaarsest duellist Schumacheriga: pärast pidi aluspesu vahetama

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Häkkinen ja Michael Schumacher kätt surumas.
Mika Häkkinen ja Michael Schumacher kätt surumas. Foto: Imago/ScanPix

Soome vormelilegend, kahekordne maailmameister Mika Häkkinen rääkis Indian Timesile, et kõige imelisemalt tulevad F1-auto omadused välja Belgias Spa ringrajal. Just seal sai Häkkinen 2000. aastal hakkama ka ühe oma karjääri märkimisväärseima manöövriga, kui möödus korraga nii mahajääjast kui ka suurrivaal Michael Schumacherist.

«Ma tundsin end autos väga enesekindlalt, aga tegin võistluse algul vea, Schumacher pääses liidriks ja hakkasin teda püüdma. Ma teadsin, et saan ta kätte ja et võin tast võistluse lõppfaasis mööda pääseda. Aga rajal oli vaid üks koht, kus olin temast kiirem ja kus võisin möödasõidule mõelda,» meenutas Häkkinen. «Iga kord, kui üritasin mööduda, pani ta mu ees ukse kinni. Kiirus oli meil sel hetkel üle 300 km/h.»

Lõpuks jäi ruudulipu langemiseni veel kolm ringi. Häkkinen sai Eau Rouge’i kurvidest väga hea hooga välja ning järgnenud sirgel jäi liidritele ette Ricardo Zonta BAR Honda roolis. Schumacher möödus brasiillasest vasakult, Häkkinen sööstis paremale ning järgmiseks kurviks oli ta juba ka sakslasest ees.

«Ma teadsin, et temast möödasõit saab olema tohutu väljakutse, aga õnneks jäi ette üks mahajääja ja me sõitsime temast kahelt poolt mööda. Vaatemäng oli oivaline. Ma olen kindel, et Zonta, kes oli keset rada ja kellest kaks autot mööda tuhisesid, pidi pärast võistlust oma aluspesu vahetama,» muheles Häkkinen.

Häkkinen tuli McLaren roolis maailmameistriks aastatel 1998 ja 1999. Kõnealusel hooajal oli võit Belgias soomlase neljas Schumacheri viie kõrvale. Sakslane võitis aga järgmised neli etappi ja krooniti aasta lõpus 19-punktilise eduga Häkkineni ees maailmameistriks Schumacher nimetas hiljem soomlast oma karjääri kangeimaks konkurendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles