Ennustus: Eesti alg11-s on Malta vastu oodata üheksat (!) muudatust (3)

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti eeldatav alg11 mängus Maltaga.
Eesti eeldatav alg11 mängus Maltaga. Foto: Ekraanitõmmis

Eesti meeste jalgpallikoondis kohtub täna maavõistluses Malta meeskonnaga, kellega oldi viimati vastamisi eelmise aasta augustis Pärnus, kui mäng lõppes 1:1 viigiga. Kellega läheb Eesti täna meist FIFA edetabelis 101 kohta tagapool ehk 181. kohal asetseva Malta vastu võitu püüdma?

Postimehe ennustuse kohaselt teeb peatreener Martin Reim võrreldes neljapäeval Helsingis Soome vastu peetud maavõistlusega koguni üheksa muudatust. Eesti tänane alg11 võiks välja näha selline:

Väravavaht Marko Meerits. koondise teine number on tänavu usaldust õigustanud. Kodus Horvaatia vastu teisel poolajal ja võõrsil Läti vastu tegutsedes on ta koha kenasti välja mänginud. Kuigi Meerits sõidab ka Okeaania turneele, peaks tänanegi mäng kuuluma talle.

Vasakkaitsja Artur Pikk. Reim märkis eile, et Ken Kallaste mänguvalmiduse kohal on küsimärgid. Seega pole vaja jalgratast leiutada – Pikk äärekaitsesse.

Keskkaitsja Karol Mets. Üks kahest, kes mängis põhikoosseisus neljapäeval ja mängib ka täna. Üks põhjus – ta on viiest keskkaitsjast ainsana vasakujalgne.

Keskkaitsja Madis Vihmann. Debüteeris juunis Riias Läti vastu, kui tema eksimusest lõid võõrustajad kohtumise avavärava. Reim kinnitas, et Vihmann saab täna uue võimaluse. Kindel signaal, et peatreener näeb tal keskmise keskkaitsja positsioonil tulevikku.

Keskkaitsja Nikita Baranov. Ainsa mehena tegi algusest lõpuni kaasa mängud Küprosega kodus ja võõrsil, Horvaatiaga kodus, Lätiga võõrsil ja Kreekaga võõrsil. Kindel kaitsja kuulub Reimi vaikimisi põhimeeste sekka.

Paremkaitsja Karl Mööl. Reimi kinnitusel põhikoosseisu kuuluja: «Iga koondise eest platsil viibitud minut on motivatsiooniks. Saan aru, et Taijo Teniste on hetkel minust parema tasemega jalgpallur ja minu ülesanne koondises on olla paremuselt teine paremkaitsja. Iga koondise eest platsil oldud minut annab tugeva kogemuse võimalikeks olukordadeks, kui on vaja valiksarjas mängu lülituda.»

Vasakäär Mattias Käit. Kuigi keskvälja tsentrum, kus mängib Käit, on silmale palju ilusam vaadata kui vastupidine variant, alustab vastaste peatreenerilt Tom Saintfietilt eraldi äramärkimise pälvinud Fulhami jalgpallur ka täna pigem äärel, sest alternatiive napib.

Keskpoolkaitsja Artjom Dmitrijev. Tema maavõistlusteks koondisesse kutsumisega andis Reim signaali, et vaatamata juunis Belgia vastu teenitud idiootsele punasele kaardile, saab poolkaitsja veel ühe võimaluse. Vaatame huviga.

Keskpoolkaitsja Sergei Mošnikov. Koondisest viimastel aastatel sisse-välja käinud mees, kes näitas mullu oktoobris Gibraltari vastu, et suudab ka skoori teha.

Paremäär Sergei Zenjov. Eesti kõige stabiilsem ründemängija jäi Helsingis põhikoosseisust välja. Malta vastu on ta platsil.

Ründaja Rauno Sappinen. Juba Soome vastu põhikoosseisu oodatud mees saab Malta vastu kindlasti oma võimaluse.

Malta – Eesti maavõistlus algab Ta’ Qali staadionil Eesti aja järgi kell 16.

Eesti eeldatav alg11 mängus Maltaga.
Eesti eeldatav alg11 mängus Maltaga. Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles