Aafrika aasta jalgpalluri tiitlile kandideerivad koguni kolm Liverpooli mängijat

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp. Foto: David Klein/imago/Sportimage

Aafrika aasta parima jalgpalluri tiitlile on jäänud konkureerima viis mängijat: nendeks on Pierre-Emerick Aubameyang, Naby Keita, Sadio Mane, Victor Moses ja Mohamed Salah.

Neist kaks mängijat, 25-aastane Senegali koondislane Mane ja tema Egptiuse kodakondne eakaaslane Salah, mängivad käimasoleval hooajal Ragnar Klavaniga samas meeskonnas ehk Liverpoolis.

Liverpool saab rõõmustada ka 22-aastae Keita kandideerimise üle, sest just tema eest maksti suvel rekordilised 48 miljonit eurot. Tõsi, guinealane liitub Inglismaa meeskonnaga 1. juulil. Praegu kannab kõnealune jalgpallur Bundesliga meeskonna RB Leipzigi vormi.

Gaboni koondise ja Dortmundi Borussia mängumees Aubameyang (28) on sama auhinna varem korra (2015) võitnud. Mosese (26) näol on tegemist nigeerlasega, kes krooniti kevadel Londoni Chelseaga Inglismaa meistriks.

Mullu valiti Aafrika aasta parimaks jalgpalluriks alžeerlane Riyad Mahrez, teise koha pälvis Aubameyang ning kolmandaks jäeti Mane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles