Erika Kirpu: olime poolfinaalis võidule väga lähedal

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vehklemise MK-etapp.
Vehklemise MK-etapp. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eest naiste epeekoondis koosseisus Julia Beljajeva, Kristina Kuusk, Erika Kirpu ja Nelli Differt saavutas maailmakarika etapil Hiinas Suzhous kolmanda koha. «Koju lendame magusa tundega,» ütles Kirpu võistlusjärgselt Postimehele.

Teise asetuse teeninud eestlannad pääsesid otse teise ringi, kus läksid vastamisi Hispaania vehklejannadega. Eesti võidunumbrid olid 44:32. Kaheksa parema hulgas alistati sakslannad 42:23, kuid seejärel tunnistati poolfinaalis Lõuna-Korea 36:32 paremust.

«Olime (poolfinaalis) võidule väga lähedal,» kommenteeris Kirpu poolfinaalmatši. «Lõuna-Korea pani satsi ühe vehkleja, kes pole võistlustel juba viis aastat käinud. Arvan, et mõnes mõttes alahindasime teda, kuid samas on ta näidanud väga-väga tugevat vehklemist,» lisas Kirpu.

Kolmanda koha heitluses alistasid eestlannad Venemaa koondise 38:36. Samad naiskonnad läksid omavahel vastamisi kolme nädala taguses matšis Tallinna Mõõgal – tookord olid Eesti võidunumbrid 38:31. Kirpu sõnul pole vahet, kes vastane on, sest rõõmu tekitab vaid võit. «Vehklemine, mida suudame teatud võistlustel näidata, annab võidule erilise värvi. Täna vehklesime hästi.»

Viimased kolm võistlust on Eesti koondis võistelnud Irina Embrichi randmevigastuse tõttu erinevas koosseisus. Hiinas oli kogenud Embrichi asemel võistlustules Nelli Differt. «Iga kord on midagi uut, kuid kolmandik koondisest on sama. Täna kõik klappis, aga selleks, et naiskonna liikmed teineteist pilguga mõistaksid, läheb veel aega. Selle nimel on vaja kõvasti tööd teha,» rääkis Kirpu.

Hiina etapil võidutses Poola naiskond (finaalmatšis alistati Lõuna-Korea 31:21), kellega eestlannad enne Hiina lendamist viis päeva harjutasid. Juulikuus, kui Eesti koondis võitis maailmameistritiitli, teenisid poolatarid pronksise autasu. Kirpule Poola vägevad esitused üllatuseks pole: «Neljast liikmest kolmel on ka individuaalsed tiitlivõistluste medalid. Neil on hea ühtlane naiskond, kellega nad juba ammu vehklevad.»

Individuaalvõistlusega võib eestlannadest rahule jääda vaid 16 parema hulka jõudnud Kristina Kuusk, maailma edetabelijuht Julia Beljajeva kaotas 32 parema seas. Kirpu võitis alagrupis küll viis matši, ent kaotas siis poolatarile Danuta Dmowska-Andrzejukile 12:13. «Pole just palju kordi juhtunud, et 64 hulgast (põhiturniirilt) välja jään,» sõnas Kirpu ning lisas, et on jälle ühe kogemuse võrra rikkam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles