Malta 3:0 alistamine oli rahuldav vigade parandus, aga ei enamat

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3:0 värava löönud Henri Anier lõpetas sellega täpselt aastase pausi - viimati skooris ta koondise eest 2016. aasta 12. novembril 1:8 kaotusmängus Belgiale.
3:0 värava löönud Henri Anier lõpetas sellega täpselt aastase pausi - viimati skooris ta koondise eest 2016. aasta 12. novembril 1:8 kaotusmängus Belgiale. Foto: Jana Pipar

Natuke narr, kui Eesti-sugune väike jalgpalliriik pärast 3:0 võitu meeskonna esituse üle nuriseb. Aga teistpidi tähendaks eile Malta üle võetud kohustusliku võidu ülistamine endale madala lati seadmist. Kui küsida, kas Eesti meeskonna eilne esitus tervikuna kompas võimete piire, on vastus ühene: kindlasti mitte. Oli paar helget momenti ja episoodi, aga üldplaan heitlik.

Malta koondise värske peatreener, 44-aastane belglane Tom Saintfiet, kes varem juhendanud Namiibia, Zimbabwe, Etioopia, Jeemeni, Malawi, Togo, Bangladeshi ning Trinidadi ja Tobago koondiseid, palgati eesmärgiga panna meeskond ründavamalt mängima. Uue ajastu algus läks aga nii viltu kui vähegi võimalik, sest Rauno Sappinen viis Eesti juba 52. sekundil juhtima. Ning 14. minutil oli seis 2:0, kui avaväravale söödu andnud Sergei Mošnikov realiseeris Artur Pika teenitud penalti.

Esimene veerandtund oli Eesti mängu ilus vaadata. Mitte ainult väravate, vaid tahte ja ambitsiooni pärast. Kuuldavasti sai Eesti meeskond neljapäeval Helsingis Soomelt saadud näotu 0:3 kolaka järel peatreener Martin Reimilt korraliku peapesu, kusjuures peamisi etteheiteid oli tarbetult vähese riski võtmine mängu üles ehitades. Rahvusvahelisel tasemel pole võimalik ainult kindla peale söötes ohtu tekitada. Tolle esimese veerandtunni jooksul oli Eesti sellest patust prii. Otsustes oldi julged, palli järele ahned ja sööduvalikutes ambitsioonikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles