Anthony Joshua seadis endale uskumatu eesmärgi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua
Anthony Joshua Foto: Nick Potts/PA Wire/PA Images/Scanpix

Floyd Mayweather võib küll kanda hüüdnime Raha, kuid hoopis Anthony Joshua võib saada esimeseks miljardärist profipoksijaks ja seda aastaks 2025.

Joshua mänedžer Eddie Hearn on usinasti Suurbritannia meediale intervjuusid andnud ning muude teemade seas on jutuks tulnud ka tema hoolealuse rahakott. Mees usub, et siht kerkida poksimaailma esimeseks miljardäriks pole 20 matšis ainult võite tunnistanud britile püüdmatu ülesanne.

«Anthony on teel selle sihi täitmisele, aga selleks peab ta jääma 10 aastaks alistamatuks – kaks aastat on ta seda juba teinud,» selgitas Hearn. «Joshua eesmärk, mida mõned pidasid kindlasti esialgu suusoojaks öelduks, on kindlasti tehtav, kuni ta finantsplaneerimine püsib paigas.»

Kui keeruline on poksimaailmas miljardäriks saada, võib aimata Mayweatheri näitel. Kuigi 50 kaotuseta matši pidanud sportlane suutis karjääri jooksul auhinnarahadena kokku koguda hinnanguliselt miljard dollarit, on sellest pärast maksude mahaarvamist järgi jäänud napilt pool. Joshua on senise karjääri jooksul teeninud umbkaudu 55 miljonit eurot.

Joshua alistas hiljuti ringis Carlos Takami ning kaitses esmakordselt oma maailmameistrivöösid. Mehe järgmine vastane tuleb ilmselt kolmikust Deontay Wilder, Tyson Fury ja Joseph Parker. Kõige tõenäolisem näib kohtumine WBC sarja maailmameistrivööd kandva Wilderiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles