Postimehe video: kas jalgpalli MMi uue palliga on etem lüüa vinti või pommi?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tutvustati Lilleküla staadioni jalgpallipoes järgmisel suvel Venemaal toimuva MM-finaalturniiri ametilikku mängupalli Telstar 18, mille omadusi tutvustasid Eesti koondislased Brent Lepistu ja Henri Anier.

Mehed, kes algatasid ja lõpetasid pühapäeval 3:0 võidumängus Malta üle Eesti viimase väravaga päädinud kombinatsiooni (Lepistu andis ilusa diagonaalsöödu Mattias Käidile, kes jätkas värava ette, kust Anier skooris), tõid mõlemad välja, et Telstar 18 on meeldivalt kerge ja pehme.

«Hästi paljud pallid on viimasel ajal kõvapoolsed olnud, aga siin on leitud väga hea tasakaal pehmuse ja tugevuse vahel,» sõnab Lepistu. «Mängija jaoks muudab pehmus palli mugavaks ja paremini kontrollitavaks,» lausub Anier.

Vaata videost, kas uue palliga on etem lüüa vinti või pommi ning mille poolest erineb Telstar 18 samuti Adidase toodetud kurikuulsast Jabulanist, mis 2010. aasta MMi omapäraseks muutis?

* * *

Adidase teatel on Telstar 18 loodud austusavaldusena esimesele FIFA maailmameistrivõistluste jaoks valminud mängupallile Telstar, millega selgitati maailma parim meeskond 1970. aastal Mehhikos peetud turniiril. Originaalpall sai oma nime selle järgi, et oli toona nii-öelda telestaar, kuna oli esimene pall, milles kasutati musti paneele. See muutis palli mustridisaini paremini jälgitavaks mustvalges teleris.

Telstar 18 uus karkassis on alles 2014. aasta MMi ametliku mängupalli Brazuca parimad omadused. Palli paneelide disainielementide, metallikvärvi trüki ja reljeefse graafikaefekti eesmärk on tagada palli mugav kasutamine ning vastupidavus nii staadionimurul kui ka linnatänavatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles