Kontaveidi teenistus napilt Kanepi omast suurem

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit.
Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti särava tennisehooaja lõpetab Eesti Meedia Tennis Cup, kus 21. novembril lähevad vastamisi Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Mõlemal eestlannal on selja taga mälestusväärne hooaeg ning on puhtalt maitse küsimus, kumma hooaega pidada edukamaks – kes eelistab edu suurel slämmil, kes stabiilset edu WTA turniiridel.

Tänavu WTA andmetel 503 278 USA dollarit auhinnaraha (tennisemaailmas on see edetabelikoha kõrval teine objektiivne tulemuse hindamise vahend – toim) teeninud Kaia Kanepi võitis kolm ITFi turniiri ja jõudis USA lahtistel veerandfinaali. Maailma edetabelis on ta tõusnud 630. kohalt 100. positsioonile.

Kaia Kanepi teekond tagasi tipptennisesse algas tänavu juunis, mil ta võitis Saksamaal Essenis ITFi tenniseturniiri. Wimbledoni kvalifikatsioonis jäi piiriks üks võit, Bukaresti WTA turniiril ei tulnud sedagi. Pärnus võitis Kanepi kodupubliku ees ITFi turniiri ja sõitis siis USA lahtistele, kus võitis seitse mängu järjest (kolm kvalifikatsioonis ja neli põhiturniiril) ning jõudis veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles