Tenniseekspert: Kanepi tuli metsast ja tulistas ning näitas, milleks ta võimeline on

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit (vasakul) ja Kaia Kanepi ei ole seekord naiskonnakaaslased, vaid asuvad heitlema teineteise vastu.
Anett Kontaveit (vasakul) ja Kaia Kanepi ei ole seekord naiskonnakaaslased, vaid asuvad heitlema teineteise vastu. Foto: Tairo Lutter

Eesti särava tennisehooaja lõpetab Eesti Meedia Tennis Cup, kus 21. novembril lähevad vastamisi Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Tenniseekspert Toomas Kuum rääkis Raadio 2 hommikuprogrammis, et oodata on põnevat lahingut, ent ka tulevikus võiks eestlannad omavahel vastamisi minna.

«Kui nad suure slämmi turniiril kohtuksid, siis seal oleksid vast panused suuremad. See on tennisemängijasse sisse kodeeritud,» sõnas Kuum, ent loodab, et tennisepublik saab näha atraktiivset matši. «Miks mitte sellise mänguga hooajale punkt panna.»

Tulemuste ennustamisest ta siiski hoidus. «See on tänamatu tegevus, kirik keset küla. Võimalused on 50-50. Me ei tea seisundit, kas kedagi vaevab vigastus või kuidas tunne on,» arvas ta, ent lisas, et kumbki tennisist on sellise iseloomuga, et kaotama ei lähe.

«Viimasel ajal oli tähelepanu Aneti peal. Kaia tuli metsast ja tulistas ning näitas, milleks ta võimeline on. Kui tal tervis ja füüsis peab vastu, võib ta veel väga häid tulemusi näidata. Ootame põnevusega järgmist aastat,»arvas ta.

Samas rõhutas Kuum ka Eesti tennise murepunkte. Noori võiks rohkem peale tulla ning keeruline on ka üleminek täiskasvanute klassi. «Seda näeme eriti Kenneth Raisma puhul, kellel on olnud vigastused, mis on seganud täiel jõul mängimist. Kui saada tervis korda, võib ta murda 300 sekka. Jürgen Zoppil on jällegi keerulisem esisajasse murda. Ta on seal juba korra olnud, » hindas ta Eesti 164. reketi eesmärki.

Miks aga Eesti tennisel nii hästi on läinud? Kuuma hinnangul on see juhuste kokkusaatumus. «Ma arvan, et see on töö ja baasid. Anett Kontaveit on sanud oma arengus tunda seda, kui tennisekeskused on tekkinud juurde ja mänguvõimalusi ka. Kui Kaia oli noor, siis tal oli Haapsalus treenides üks väljak. Olen ise ka selle peal mänginud. Et sealt kasvab välja sellise tasemega mängija, on väga hea näitaja.»

Eesti suurepärane tenniseaasta kroonitakse 21. novembril Saku Suurhallis, kui Eesti Meedia Tennis Cup matšis kohtuvad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Auhinnafond on 80 000 eurot – 50 000 võitjale ja 30 000 kaotajale. Tule ja ela harukordsele võistlusele kohapeal kaasa! Osta pilet Piletilevist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles