Gheorghe Cretu kinnitab: kauaoodatud B-koondis tuleb!

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu soovib jätkata Eesti koondise juhendamist vähemalt kuni 2019. aasta EM-finaalturniirini. «Minu jaoks on Eesti koondis üks väga eriline projekt olnud,» ütleb ta siiralt.
Gheorghe Cretu soovib jätkata Eesti koondise juhendamist vähemalt kuni 2019. aasta EM-finaalturniirini. «Minu jaoks on Eesti koondis üks väga eriline projekt olnud,» ütleb ta siiralt. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu kinnitas Postimehele, et meeste koondisering laieneb uuel aastal 25-30 mängijani.

Igapäevaselt Belgorodi Belogorjet juhendava rumeenlase sõnul on ta jõudnud Eesti võrkpalliliiduga kokkuleppele, et uuel hooajal tekitatakse A-koondise kõrvale ka n-ö B-koondis.

«Mul on B-koondise tekkimise üle väga hea meel! Eesti võrkpalli arengut silmas pidades on see hädavajalik samm. Kõigil suurtel võrkpalliriikidel on B-koondis olemas,» ütles Cretu. «Peame hoidma noored ja andekad mängijad töös aprillist kuni augustini, mil nendega muidu sihipärast tööd ei tehta. Nad peavad olema tihedalt seotud A-koondise tegemistega ja korjama kogemusi ka välismaalt, et nii füüsiliselt kui vaimselt tugevamaks saada. Nii Eesti koondisel kui ka minul isiklikult on üle Euroopa palju häid kontakte, kelle kaudu saame B-koondisele kasvõi sõprusmänge ja laagreid organiseerida.»

Hoolimata sellest, et võrkpall on hetkel vaieldamatult Eesti edukaim sportmäng, pole alaliidus rahaline seis kiita. Omaette katsumus on olnud isegi meeste A-koondise suvistele tegemistele katte leidmine, tuleval aastal soovitakse aga lisaks B-koondise sünnile tekitada tõsisem väljund ka Eesti naiskonnale.

Cretu, kes soovib Eesti koondise eesotsas jätkata vähemalt kuni 2019. aasta EM-ini, hoiab meie võrkpalliga end kursis ka Venemaal olles. 

«Vaatan vahel koju tulles Eesti poiste mängude tulemusi ja statistikat enne, kui jõuan oma naisele tere öelda. Aga pole hullu, ta on juba harjunud, et ma selline olen,» naerab 49-aastane juhendaja. «Võrkpall on lihtsalt minu elu.»

«Alar Rikberg (Belogorje ja Eesti koondise statistik - toim.) jälgib veel rohkem Eesti võrkpalli kui mina, aga koos oleme tänavu otsepildis vaadanud kolme Balti liiga mängu. Eestis on mängimas palju huvitavaid noori. Toon vaid mõne näite: Pärnus on Markkus Keel, Tartus Stefan Kaibald ja minu üks lemmikuid Mart Naaber. Eriti suure huviga jälgin Tallinna Selveri tegemisi. Seal on tänavu esile kerkinud nii Renet Vanker kui Albert Hurt. Õnneks on Mirko Fasini (koondise füüsilise ettevalmistuse treener - toim.) Selveri klubis tööl ja näeb poisse igapäevaselt. Tema annab mulle ka aru, kuidas neil läheb. Lisaks hoian end kursis kõigi välismaal mängivate eestlastega.»

Nii Eesti A- kui B-koondis kogunevad uuel aastal maikuus. B-koondise täpsem tegevusplaan ja organisatoorne pool, muuhulgas treener, pannakse paika lähikuudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles