Trump sai USA korvpalluritelt nõutud tänusõnad

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: BULLIT MARQUEZ/AFP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi ja riigi sportlaste vägikaikavedu on jõudmas uuele tasemele. Kui varasemalt on Trump Twitteris tüli kiskunud NBA ja NFLi tähtedega, siis nüüd riivas riigipead ülikoolikorvpallurite käitumine.

California ülikooli korvpallimeeskonna tähtmängija LiAngelo Ball ning tema tiimikaaslased Cody Riley ja Jalen Hill jäid möödunud nädalal Hiinas vahele Luis Vuittoni poest varastamisega. Hiina seaduste kohaselt kaasneb sellise käitumisega rahatrahv ning kolme kuni kümne aasta pikkune vanglakaristus.

Sportlaste seadusrikkumine juhtus aga kokku langema Trumpi Aasia ringreisiga. USA president rääkis oma Hiina ametivenna Xi Jinpingiga ning viimane lubas olukorda uurida. Eile pääsesid sportlased lõpuks vabadusse ning jõudsid täna varajastel öötundidel tagasi Los Angelesse.

Trumpi jäi häirima, et sportlased pole siiani teda abi eest tänanud. «Kas te ei arva, et kolm UCLA korvpallurit võiks president Trumpi tänada? Neid ootas ees 10 aastat vanglat!» kirjutas Trump Twitteris endast kolmandas isikus.

Kas Trump väärib tänusõnu? Võib-olla tõesti. Sportlaste kaitseks tuleb aga öelda, et nad pääsesid äsja Hiinast, kus sotsiaalmeedia on põlu all ning ilmselt oli neil kodumaale jõudes targematki teha, kui kohe postitama tõtata. Hetkeks, kui Trump oma säutsu teele saatis, olid mehed olnud kodus loetud tunnid ning kell oli Los Angeleses seitse hommikul.

Täiendatud! Sportlased korraldasid mõne tunni pärast pressikonverentsi, kus tänasid teiste seas ka Trumpi. Meeskonna peatreener Steve Alford andis seejärel teada, et kõik kolm korvpallurit on määramata ajaks mängukeelu all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles