Lappi Tänaku liitumisest: toorest kiirust on Toyotas nüüd meeletult

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi Soome rallil.
Esapekka Lappi Soome rallil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Tuleval aastal teeb Toyota rallisõitja Esapekka Lappi WRC-sarjas kaasa esimese täishooaja. Soomlase eesmärk on teha tuleval aastal vähem vigu, motivatsiooni ammutab ta Ott Tänaku liitumisest meeskonnaga.

Valitsev WRC2 meister hakkas regulaarselt Toyotaga sõitma alates Portugali rallist. Tal on ette näidata ka rallivõit Soomes, ent negatiivse poole pealt väljasõidud Hispaanias ja Saksamaal.  Poolas maksis talle kätte kurvi lõikamine, mistõttu purunes masinal vedrustus ning tal tuli katkestada.

«Sel aastal oli mul võimalus näidata oma kiirust. Mulle on võimaldatud testida selle auto piire. Piiride kompamine aitab meil järgmiseks aastaks vajalikku kiirust leida. Uuel aastal proovin aga teha vähem vigu kui nüüd,» ütles Lappi.

Järgmisest aastast sõidab Lappi koos Jari-Matti Latvala ja Ott Tänakuga. «Tore, et mul on nii tugev tiimikaaslane nagu Tänak. Järgmisel aastal on meie tiimis toorest kiirust ikka väga palju. Olen ka ise nüüd rohkem motiveeritud. Sellised tiimikaaslased tulevad mulle ainult kasuks,» ütles Lappi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles