Itaalia legend De Rossi õpetas kõigile, kuidas tuleb kaotada

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia poolkaitsja Daniele De Rossi.
Itaalia poolkaitsja Daniele De Rossi. Foto: LaPresse/Jennifer Lorenzini/Scanpix

Kui nõustuda, et spordis lahutab tõelisi tšempione ülejäänud võistlejatest oskus kaotada, tuleb Itaalia jalgpallilegend Daniele de Rossi igal juhul meistrite panteonile tõsta.

Pärast esmaspäeval Milanos peetud MM-valikmängu Rootsiga, mis lõppes 0:0 viigiga ja tähendas Itaalia jaoks MMilt eemalejäämist (kahe mängu kokkuvõttes võitis Rootsi 1:0), näitas de Rossi üles eeskujulikku spordimehelikkust.

Nimelt oli Rootsi meeskond juba bussis ning hotelli suunas teele asumas, kui de Rossi pardaleastus. Itaallane õnnitles Rootsi meeskonda MMile jõudmise puhul ning vabandas nii selle eest, et Itaalia fännid Milanos Rootsi hümni välja vilistasid, kui ka selle eest, et Itaalia meeskond Stockholmis peetud avamängus end väljakul kõige paremini üleval ei pidanud.

«Terve buss oli hämmeldunud: vau, kas see tõesti just praegu juhtus? See oli üks ilusamaid hetki üle pika aja. De Rossi on läbi ja lõhki džentelmen,» rääkis Rootsi keskkaitsja Pontus Jansson.

De Rossit kiitis ka Rootsi peatreener Janne Andersson: «Selline peabki tippsport olema. Väljakul võidakse teineteisega kraagelda ja pidada maha «väike sõda», aga pärast võitlust surutakse kätt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles