Suusatajad sõlmivad liiduga vaherahu

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti murdmaasuusataja Algo Kärp tõdes, et tüliõunaks kujunenud suusaliidu leping on nüüd allkirjastatud.
Eesti murdmaasuusataja Algo Kärp tõdes, et tüliõunaks kujunenud suusaliidu leping on nüüd allkirjastatud. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti murdmaasuusatajate ja suusaliidu vahel on terendamas valge vaherahulipp, sest suusatajad on otsustanud tüliõunaks kujunenud suusaliidu poolt esitatud lepingu allkirjastada, mis omakorda tähendab, et neile makstakse suusaliidult välja EOK määratud tasud ning ühtlasi on neil võimalus taaskord osa võtta maailmakarika etappidest.

«Just allkirjastan lepingut,» tõdes murdmaasuusataja Algo Kärp. Veel tund enne artikli kirja panemist usutles Kärp, et eeldatavasti on õhtuks suusaliiduga leping sõlmitud ning lisas, et eile arenesid asjad nii kaugele, et suusaliidu, EOK ja suusatajate ühistulemusel peaks leping saama  õhtuks sõlmitud ning ta ei näe põhjust meelemuutuseks.

«Meie initsiatiiv on koguaeg olnud, et saaks lepingule alla kirjutada,» tõdes suusataja. Ta lisas, et varasemalt on lepingule allakirjutamast seganud lepingus esitatud tingimused. «Ilmselt tänu EOK presidendi Urmas Sõõrumaa sekkumisele see asi eile järku positiivses suunas arenema hakkaski,» täpsustas ta.

Eesti suusaliidu murdmaasuusatamise juhataja Arne Tilk selgitas, et lepingud on suusatajatele juba varasemalt edastatud ning nii mõnigi suusataja on sellele juba allkirja andnud. «Allkirja küsiti kaheksandaks oktoobriks, seda enamik sportlastest ei andnud,» ütles ta. «Mis täna juhtuma hakkama, ma tõesti ei tea – suusaliit on omalt poolt sammud astunud ja ootame sportlaste poolt allkirja,» täpsustas Tilk.

Ühtlasi tõdes Kärp, et lepingu sõlmimisega suusaliidult rahalist toetust ette pole nähtud. «Suusaliit sentigi raha ettevalmistuseks ei anna, see on nende seisukoht,» täpsustas ta. Kuid tänu lepingu sõlmimisele kannab suusaliit neljale Eesti mehele, muuhulgas Algo Kärbile, Raido Ränkelile, Karel Tammjärvele ja Aivar Rehemaale, eelmise olümpia eest EOK poolt ettenähtud treeningtoetuse. «Lisaks saame lepingu sõlmimisel hakata võisltema MK-etappidel ja ka madalamate kategooriate võistlustel,» täpsustas Kärp. «Suusaliit on sinna omakorda normid seadnud, kuid kui need täidame, siis suusaliit ei pidurda meid ja annab meid üles MK-etappideks,» lisas ta.

Lõpetuseks tõdes Kärp, et nüüdseks peaks suusaliiduga tulema ka vaherahu.

Copy
Tagasi üles