Kuidas kindlalt võita? Panusetüüp: poolaeg/täisaeg

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Milline panusetüüp on poolaeg/täisaeg ehk lühendatult PA/TA? See on üks mitmest niinimetatud topeltpanustest. Võitmiseks, tuleb õigesti ennustada kaks mängutulemust – esimese poolaja tulemus ja kogu mängu tulemus. Kui mäng läheb lisaajale või lüüakse karistuslööke, siis neid tulemusi PA/TA ei hõlma. 

Muidugi saab seda tüüpi panuseid teha kõikidel aladel, kus mängitakse kaks poolaega. Selle loo näidete puhul on mõeldud kuningas jalgpalli.  

Kuna panus poolaeg/täisaeg koosneb kahest osast, on ka koefitsiendid kõrgemad kui üheosalisel panusel. Näiteks kindla soosikuga mängus võib favoriidi võidu koefitsient olla ainult 1.4. Samas PA/TA ennustuse puhul on sama meeskonna 1/1 võidu koefitsient hoopis 1.8.

Esmapilgul võib tunduda, et siin on sama panus palju parema koefitsiendiga. Kuid PA/TA koosneb kahest panusest. Seega 1/1 panuse võitmiseks peab favoriit võitma ka esimese poolaja. Kui esimene poolaeg jääb viiki, on panus kaotatud.

PA/TA puhul saab valida 9 erineva panuse vahel. Tavaliselt leiab siit häid alternatiive just nende mängude puhul, kus selge soosiku peale ei saa väikese koefitsiendi tõttu üksikpanust teha. Allpool on reas kõik üheksa PA/TA panuse varianti koos selgitustega.

 POOLAEGTÄISAEG
1/1Kodumeeskond juhibKülalismeeskond võidab
1/XKodumeeskond juhibViik
1/2Kodumeeskond juhibKülalismeeskond võidab
X/1ViikKülalismeeskond võidab
X/XViikViik
X/2ViikKülalismeeskond võidab
2/1Külalismeeskond juhibKülalismeeskond võidab
2/XKülalismeeskond juhibViik
2/2Külalismeeskond juhibKülalismeeskond võidab

Palju korratakse vana tõde, et kes võidab esimese poolaja, see võidab ka kogu mängu. Küllap see ongi nii, kuid samas kulgevad nii mõnegi klubi mängud hoopis teist rada pidi. Vaatame paari tüüpi lähemalt.

- Visad skoorijad. Kui ühe või mõlema meeskonna väravate keskmine on suhteliselt väike, lüüakse ilmselt ka eelseisvas mängus vähe väravaid. Seega, esimene poolaeg võib lõppeda väravateta viigiga.

- Peavad võitma. Keskmise ja alumise tabelikolmandiku tiimid võitlevad iga punkti eest. Eriti kodumängude puhul, need lihtsalt peab võitma! Sageli alustatakse mängu väga ründavalt ja see taktika võib ka edu tuua, vähemalt esimesel poolajal. 

- Surve all imelised. Seda tüüpi meeskond alustab mängimist alles siis, kui jääb kaotusseisu. Pinge sobib neile. Nad suudavad mängu käiku muuta ja mängu lõpuks isegi kaotusseisust välja tulla.

- Poole tunniga tehtud. Kindla ülekaalu puhul püütakse teinekord kodumängu tulemus varakult ära otsustada. Värav või paar lüüakse kiiresti ära, seejärel kulgeb mäng rahulikult lõpuni.

Küllap hakkad sa isegi sarnaseid mustreid märkama, kui tutvud lähemalt PA/TA võimalustega. Jälgi statistikat. Vaata, mitmendal minutil lüüakse väravaid, millal neid endale lüüa lastakse ning kuidas muutub väravate statistika kodu- ja külalismängude puhul. Jalgpallistatistikat vahendavad mitmed veebilehed, leia vaid endale sobiv ja asu numbreid vaatama.

Vaata kohe, kui häid koefitsiente pakutakse poolaeg/täisaeg panustele Optibeti lehel.

Loe ka teisi Optibeti Spordiennustuse Kooli artikleid siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles