Kalev/Cramo järgmine vastane täienes kahe tugeva mängijaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - Astana.
Kalev/Cramo - Astana. Foto: Tairo Lutter

Pühapäeval astub BC Kalev/Cramo Ühisliigas taas areenile, kui Venemaa autotööstuse kunagises pealinnas Nižni Novgorodis kohtutakse kohaliku klubiga. Postimehe ja Kanal 12 otseülekanne algab kell 15.

ENNE MÄNGU:

Veel mõni aasta tagasi Euroliigaski mänginud ja oma kõrgperioodil Ühisliiga finaalis mänginud Nižni klubi pole sel hooajal hiilgeaegadega võrreldaval tasemel. Neljast mängust on võidetud üks (VEF), kaotatud on Tsmokile, Jenisseile ja Kubanile.

Meistrite Liigasse ei pääsetud tänu kaotustele Antwerpenile, Europe Cupil on kindlalt jagu saadud meile tuttavast Karpos Sokolist, aga samast sarjast on kirjas ka suur kaotus Szolnokilt. Alagrupist pääsetakse siiski kindlalt edasi.

Meeskonna suurimad punktitoojad ja ka nende ainsad rahvusvaheliselt tuntud nimed on serblane Stevan Jelovac (28, 208), kes on ühtviisi hea nii lähi-, kaug- kui vabavisetel ja seni kogunud keskmiselt 17,6 punkti ja 6,3 lauda, ning alles novembris meeskonnaga liitunud Valgevene veteran Vladimir Veremejenko (33, 208), kelle senise kolme mängu keskmised on 16 punkti ja 5 lauda.

 Mõlemad on karjääri jooksul mänginud tugevates liigades – Jelovac Türgis, Itaalias, VTB-liigas (neli aastat tagasi Rytases) ning viimased kolm aastat Hispaanias Zaragozas. Veremejenko oli noorena nii kõva talent, et valiti isegi NBA draftis (2006, 48. valik), kuid oma karjääri on ta veetnud erinevates Venemaa klubides (sh kuus hooaega UNIKSis) ning viimased kolm hooaega vastavalt Türgis, Itaalias ja Saksamaal Bambergis, kus tuli ka Saksamaa meistriks.

Viimastel päevadel on meeskonnaga liitunud ka mängujuht Jake Odum (26, 193), kes mängis kaks viimast aastat Saksamaal ja tänavust hooaega alustas Türgis, ning Kanada keskmängija Sean Denison (32, 210), kes eelmisel aastal mängis Rumeenias. Kaks viimati nimetatut ei ole Nižni särgis veel kordagi platsil käinud ja esialgu ei ole kindel, kas nad ka Kalev/Cramo vastu mängivad.

Kogu ülejäänud sats koosneb rahvusvahelises plaanis küll vähetuntud, kuid siiski heal tasemel venelastest, kellest seni on enim mänguminuteid teeninud Pjotr Gubanov (30, 206) – mees viskas Jenissei vastu 26 punkti ja kostitas Kalevit mullu 12 punktiga; mängujuht Ivan Strebkov (26, 192) – Jenissei vastu temalt 17 punkti ja 7 söötu, mullu Kalevi vastu kahes mängus kokku koguni 43 punkti; CSKA kasvandikust ablas kaugviskaja Artjom Komolov (24, 194) ning sel nädalal Karpos Sokoli vastu koguni 30 punktiga hiilanud Aleksandr Zahharov (24, 203) – tema on Himki kasvandik.

Kogemuste poolest on Gregor Arbeti ja Kristjan Kanguriga võrdväärne mees Vadim Panin (33, 203), kes kuus aastat tagasi Himkiga Ühisliiga meistriks krooniti ja veel mullu UNIKSiga Euroliigat mängis. Meeskonda juhendab serblane Zoran Lukic, kes nad ka 2014.aastal Ühisliiga finaali tüüris.

Senise hooaja põhjal torkab silma Nižni meeskonna hea vabavisketabavus (84%), kuid näiteks kaugvisketabavuse ja lauavõitluse arvestuses on nad liigas viimaste seas. Kalev/Cramo ja Nižni seniste omavaheliste mängude seis on küll masendav 1:9, ent paberil näib vastane võidetav. Play-offi pääsu silmas pidades on tegu otsese konkurendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles