Ostapenko Postimehele: tunnen siirast rõõmu, et kaks Eesti tennisisti tegid niivõrd suurepärase aasta

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Ostapenko.
Jelena Ostapenko. Foto: Ahn Young-joon/AP

Maailma seitsmendaks reketiks tõusnud Jelena Ostapenko on Eesti esitennisisti Anett Kontaveidiga peaaegu eakaaslane – Läti esireket on 20-, Eesti seisusekaaslane 21-aastane – ja sestap tuntakse ka teineteist juba mõnd aega.

«Juunioride turniiridel mängisime omavahel vist ühe korra. Kui õigesti mäletan, siis Anett võitis. Ta oli noorteklassis absoluutne tipp, pealegi minust aasta vanem,» soris 2014. aastal Wimbledoni juunioride turniiri võitnud Ostapenko Postimehe palvel mälus.

Samas ei meenunud talle kohe esimese hooga ainus senine duell täiskasvanute hulgas – 2015. aasta suvel jäi Kontaveit Inglismaal Ilkey muruturniiril peale kindlalt 6:1, 6:2.

«Anett oli siis väga heas vormis. Ta vist ka võitis selle turniiri (tegelikult jõudis poolfinaali – toim).» Ostapenko ja Kontaveit võitsid 2013. aastal üheskoos paarismängus Tallinnas ITF-i turniiri ja jõudsid Wimbledoni noorteturniiril poolfinaali.

«Kui trehvame ja mõlemal aega leidub, suhtleme turniiridel nüüdki. Oleme ka otsinud võimalust veel paarismängu proovida. Ma tõesti loodan, et näiteks järgmisel aastal see võimalus tekib,» sõnas Ostapenko.

Ta oli teadlik, et teisipäeval peab Kontaveit Tallinnas mängu Kaia Kanepiga. «Ma ei oska võitjat ennustada, küll aga tunnen siirast rõõmu, et kaks Eesti tennisisti tegid niivõrd suurepärase aasta. Anett liigub maailma tipule järjest lähemale, Kaia jõudis US Openil veerandfinaali. Olen kindel, et tuleb nii neile endile kui publikule nauditav mäng,» lausus Baltimaade esireket.

Pikemat intervjuud Ostapenkoga saad lugeda homsest Postimehest!

***

Eesti suurepärane tenniseaasta kroonitakse 21. novembril Saku Suurhallis, kui Eesti Meedia Tennis Cup matšis kohtuvad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Auhinnafond on 80 000 eurot – 50 000 võitjale ja 30 000 kaotajale. Tule ja ela harukordsele võistlusele kohapeal kaasa! Osta pilet Piletilevist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles