Katsevõidu saanud Tänak: ei ütleks, et hoog oli hea

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia MM-ralli
Austraalia MM-ralli Foto: @World / M-Sport

Ott Tänaku jaoks on Austraalia ralli reedene võistluspäev alanud hästi – esimese kahe katsega kerkis ta kuuendalt kohalt neljandaks ning kolmandal sai kirja kiireima aja. Poodiumikoht Kris Meeke’i isikus on nüüd vaid 4,8 sekundi kaugusel.

«Ma ei ütleks, et oleme väga hoos olnud,» nentis Tänak aga ralliraadiole, et mingist suurepärasest hommikupoolikust rääkida ei saa. «Esimesel katsel kaotasime 20 sekundit, mis on heast hoost kaugel. Teine katse oli veidi parem, me ei olnud seal enam nõnda hädas. Üldiselt ei ole me (tipust) väga kaugel, aga kui tahame lähemale jõuda, peame olema eesolijatest kiiremad. Hetkel oleme aga aeglasemad. Midagi tuleb välja mõelda.»

Sama sõnumi veidi teistsuguste sõnadega edastas ka Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja. «Hommik pole olnud mitte ideaalne, aga on läinud normaalselt. Pikal katsel kaotasime päris palju aega Thierryle (Neuville, liider) ja Jari-Mattile (Latvala, teisel kohal), kes on täna väga kiire. Teisel katsel oli tunne päris hea, kuigi aeg polnud jätkuvalt veel kõige parem.»

Tänak nentis võidetud katse finišis, et paremaks saavad minna nii auto kui ka piloot. Rehvivalikus ta aga väga mängimisruumi ei näe. Milline saab olema tema eelistus päeva teiseks pooleks? «Hommikul ei olnud seis halb, vahet pole, millised rehvid valisid. Algul oli tee päris märg, aga ka väga pehme ja see andis mehaanilist pidamist. Edasi läks tee juba tihkemaks ja viimased 30-40 kilomeetrit oli see kuiv, nii et edasi peaks olema üpris selge valik. Aga eks tuleb ennustust vaadata, sest ilm on muutlik,» rääkis saarlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles