Emotsionaalne Ott Tänak: aitäh Malcolm, aitäh M-Sport!

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (paremal) ja M-Spordi boss Malcolm Wilson.
Ott Tänak (paremal) ja M-Spordi boss Malcolm Wilson. Foto: Timo Anis

Autoralli MM-etapil Autraalias jättis Ott Tänak hüvasti M-Spordi rallimeeskonnaga. Pärast viimast katset antud intervjuus avaldas eestlane tänu tiimipealikule Malcolm Wilsonile.

«Olen selles perekonnas olnud väga-väga kaua. Olen saanud karme õppetunde,» ütles Tänak otse-eetris. «Tänavu õppisin palju Sebil (Sebastien Ogier – toim). Olen kindel, et olen tulevikus tugev. Aitäh sulle Malcolm, aitäh M-Sport.»

Tänak tunnistas, et ta ei mõelnud tiimivahetuse peale, kuid enne viimast katset polnud sellest pääsu. «Kui oled perekonnas nii kaua olnud, pole lahkumine lihtne.»

Kümnepunktiskaalal hindas eestlane oma hooaega kaheksaga. «Võitsin kaks rallit, tulin korduvalt poodiumile ning võitsime meeskondliku tiitli. Puudu jäi individuaalne tiitel.»

Sel hooajal võitis Tänak kaks rallit (Sardiinia ja Saksamaa), oli kahel korral teine (Rootsi ja Austraalia) ning kolmel korral kolmas (Monte Carlo, Argentina, Kataloonia).

Ta teenis MM-arvestuses 191 punkti, mis andis Sebastien Ogier (232) ja Thierry Neuville'i (208) järel kolmanda koha. Samuti tuli Tänak M-Spordiga meeskondlikuks maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles