M-Spordist lahkuv Tänak: perekonna juurest pole kunagi kerge lahkuda

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: @World / M-Sport

Ott Tänak ja Martin Järveoja saavutasid autoralli maailmameistrivõistluste viimasel etapil Austraalias teise koha, kuid pärast võistlust pakkus enim kõneainet tõsiasi, et eestlased pidasid viimase ametliku ralli M-Sport meeskonnas.

Tänaku ja Järveoja esimene võistluspäev kulges keeruliselt. Eestlased pidid mitmed katsed läbima ilma difuusorita, kuid järgmistel päevadel suutsid nad enda positsiooni vaid parandada. Konkurendid eespool olid sunnitud katkestama ning Tänak lõpetas M-Spordi ajastu järjekordse poodiumikohaga.

«Oluline oli hooaeg ja meie (Tänaku ja Järveoja) M-Spordi perekonna juures veedetud aeg sellisel positiivsel viisil lõpetada,» sõnas Tänak pärast Austraalia rallit. «Reedel olime kiirusega veidi hädas ja difuusori kaotamine mõjutas masina tasakaalu. Kuid pärast seda suutsime leida kiiruse ja tempo pjedestaalile jõudmiseks.»

Tänak edu M-Spordi meeskonnas saabus osaliselt eelmisel hooajal ning kogu vaev kulmineerus äsja lõppenud hooajal. Tänak viimasel rallil meeskonnast lahkumisele liigselt ei mõelnud, kuid kaardilugeja Järveoja tuletas talle seda omapärasel moel meelde.

«Ausalt öeldes ma ei mõelnud sellele liiga palju kuni viimase teelõiguni – siis alustas Martin kurbade lauludega. See on olnud pikk rännak ja kunagi pole kerge perekonna juurest lahkuda. See tundub raske, kuid kogu võistlussari on samuti perekond ehk tegelikult see polegi hüvastijätt. Näeme peagi,» kommenteeris Tänak.

Eesti ekipaaž teenis sel hooajal kaks rallivõitu (Sardiinia ja Saksamaa) ning jõudis poodiumile koguni seitsmel korral. Meeskondlikus arvestuses krooniti parimaks just M-Sport.

Uuel hooajal sõidavad Tänak ja Järveoja Toyota rallimeeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles