Eesti tipprattur sai Iisraeli kõrgelt ametnikult aukirja

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Räim.
Mihkel Räim. Foto: Kristjan Teedema

Israel Cycling Academyga Jeruusalemmas laagris viibiv Eesti tipprattur Mihkel Räim käis koos kogu meeskonnaga vastuvõtul, kus kohtus ka Iisraeli ekspresidendi Shimon Peresi poja Chemi Peresiga. Peres andis ka igale ratturile aukirja, kus seisab, et nad on rahu saadikud spordis, vahendab Rattauudised.ee

Lisaks sportlikule poolele on Israel Cycling Academyl ka laiem ühiskondlik eesmärk. Nimelt leiab klubi ridadest kolme põhilise monoteistliku usundi esindajaid: juute, kristlasi ja muslimeid. Cycling Academy 2018. aasta koosseisust võib leida 24 ratturit viielt kontinendilt ja 16 riigist. 

Shimon Peres oli Iisraeli president aastatel 2007-2014. Seitse aastakümmet kestnud karjääri jooksul oli ta ka välisminister, rahandusminister ning kahel korral ka peaminister. Ta suri 93-aastasena eelmisel aasta. Peresi karjääri tipphetk saabus 1994. aastal, kui ta sai koos Iisraeli peaministri Yitzhak Rabini ja palestiinlaste tolleaegse liidri Yasser Arafatiga Nobeli rahupreemia rolli eest Oslo lepete saavutamisel.

Peres oli siis Iisraeli välisminister. Rohkem kui kaks aastakümmet hiljem ei ole ikka veel Iisraeli ja palestiinlaste vahel rahu ning mõned on valmis niinimetatud kahe riigi lahenduse idee maha matma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles