Trump aeti vihale: oleksin pidanud USA korvpallurid vanglasse jätma

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Jaapanis.
Donald Trump Jaapanis. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi ja spordirahva vahelised lahkhelid jõuavad üha uuele tasemele. Nüüd sõnas, et kolm Hiinas vargusega vahele jäänud, ent karistusest pääsenud USA korvpallurit võinuksid siiski vangi jääda. Trumpi avaldus tuli vastuseks ühe korvpalluri isale.

California ülikooli korvpallimeeskonna tähtmängija LiAngelo Ball ning tema tiimikaaslased Cody Riley ja Jalen Hill jäid möödunud nädalal Hiinas vahele Louis Vuittoni poest päikeseprillide varastamisega. Hiina seaduste kohaselt kaasneb sellise käitumisega rahatrahv ning kolme kuni kümne aasta pikkune vanglakaristus.

Sportlaste seadusrikkumine juhtus aga kokku langema Trumpi Aasia ringreisiga. USA president rääkis oma Hiina ametivenna Xi Jinpingiga ning viimane lubas olukorda uurida. Teisipäeval pääsesid sportlased lõpuks vabadusse ning jõudsid täna varajastel öötundidel tagasi Los Angelesse.

Trumpi jäi häirima, et sportlased teda abi eest ei tänanud, kuid kolmapäeval peetud pressikonverentsil sai ta tänusõnad kätte.

Reedel võttis aga sõna LiAngelo isa LaVar Ball, kes ütles ESPNile, et Trump ei mänginud mängijate vabastamisprotsessis üldsegi mitte suurt rolli. 

«Kõik tahavad jätta muljet, nagu oleks ta meid aidanud,» sõnas ta ning kaitses oma poega, et too pole kurjategija. «Ma olen Los Angelesest. Ma olen näinud palju hullemaid asju, kui kutti prilipaari varastamas.»

Trump andis oma Twitteri kontol aga Ballile vastulöögi. «Nüüd, kui kolm korvpallurit on Hiinast lahkunud ning pääsenud aastatest vanglas, ütleb LaVar Ball, LiAngelo isa, et poevargus pole suur asi ning ei kiida heaks seda, mida ma tema poja heaks tegin. Ma oleks pidanud nad vanglasse jätma!» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles