Maailmameister ja olümpiapronks otsib vigastusele ravi Eestist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bohdan Bondarenko Rio olümpiamängudel, kus tema saagiks jäi pronksmedal.
Bohdan Bondarenko Rio olümpiamängudel, kus tema saagiks jäi pronksmedal. Foto: Matt Slocum/AP/Scanpix

Ukraina parim kergejõustiklane Bohdan Bondarenko otsustas teda pikalt vaevanud vigastuse ravimiseks otsida abi Eesti arstidelt. 2013. aastal Moskvas maailmameistriks ja aasta hiljem Zürichis ka Euroopa meistriks kroonitud ning Rio olümpial pronksi saanud Bondarenkot vaevab hüppeliigese trauma.

Ukraina Kergejõustiku Liidu president Igor Gotsul lausus portaalile XSPORT, et Bondarenko saab taastusravi Eestis. «Praegu on ta treeneriga seal, et näidata end arstile, kellega ta on juba kaua koostööd teinud,» sõnas Gotsul. «Kahjuks on teda viimasel paaril aastal jälitanud pisivigastused nüüd tõsisemaks muutunud. Nad ei ole veel lõplikku abi saanud, aga otsivad seda. Toetame oma sportlast nii moraalselt kui ka rahaliselt,» kinnitas Gotsul.

Tänavu Londonis peetud MMil jäi Bogdarenko medalist kaugele, kui ületas lõppvõistlusel vaid 2.25 ja pidi leppima üheksanda kohaga. Tema nimel on aga jätkuvalt MMi rekord tulemusega 2.41, mille ta ületas nelja aasta eest Moskvas kuldmedalit võites. Tänavuse suvehooaja parimaks tulemuseks jäi Bondarenkol juulis Pariisis ületatud 2.32.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles