Ralliekspert: individuaalne tiitel oleks ehk Tänaku-Järveoja mõttemaailma sassi löönud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Austraalia MM-ralli poodiumil
Ott Tänak ja Martin Järveoja Austraalia MM-ralli poodiumil Foto: @World/M-Sport

Endine tipprallisõitja ning praegu Rally Estoniat korraldav Urmo Aava võttis Kuku raadio saates «Piloot» rallihooaja kokku.

MM-sarja viimasel etapil Austraalias teise koha saanud ning üldkokkuvõttes kolmandana lõpetanud Ott Tänak ja Martin Järveoja näitasid tema sõnul kõva potentsiaali.

«Ott ja Martin on meeletult kõva sammu edasi teinud. Nii kiiruslikult kui stabiilsuse poolest.  Tegemist on maailma absoluutsete tippmeestega, nende vaimne ettevalmistus tundub täna väga hea,» sõnas Aava ning lisas, et võib-olla on isegi hea, et eestlased tänavu maailmameistriks ei tulnud.

«See annab neile motivatsiooni edasi pingutada ja tööd teha. Individuaalne tiitel oleks võib-olla neile natuke palju olnud ja mõttemaailma sassi löönud.»

Urmo Aava
Urmo Aava Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kuigi Aava ennustas enne hooaja algust, et võistkondliku MM-tiitli võidab Hyundai meeskond, oli edukaim hoopis Tänaku ja Järveoja tööandja M-Sport. «Hyundaide poole pealt oli kiirus olemas, mida ma ennustasin ja arvasin. Lihtsalt võib-olla jäi vormistamine erinevate sõiduvigade tõttu tegemata. Seda suurem hea meel on selle üle, et erameeskond hooaja võitis,» rääkis Aava.

«Suurim üllataja on ikkagi kogu Toyota WRC-tiim, kes esimesel aastal tegi väga-väga korraliku hooaja. Halb üllataja on võib-olla Citroeni sõitjate üles-alla kõikunud kiirus. Eks seal on palju faktoreid, miks seal nii läks. Auto ja sõitjad on kohati mingitel rallidel väga kiired olnud, võidetud on kaks rallit, aga nende tulemused käisid üles-alla nagu Ameerika mäed,» arutles Aava. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles